Pregled bibliografske jedinice broj: 426067
Brendiranje hrvatskog kulinarstva - zakonodavstvo i potencijali
Brendiranje hrvatskog kulinarstva - zakonodavstvo i potencijali // Prirodna lječilišta - hrvatski brand / Goran Ivanišević (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 2009. str. 119-124 (predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 426067 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Brendiranje hrvatskog kulinarstva - zakonodavstvo i potencijali
(The branding of Croatian cuisine - legislation and potentials)
Autori
Ivanišević, jelena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Prirodna lječilišta - hrvatski brand
/ Goran Ivanišević - Zagreb : Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 2009, 119-124
ISBN
978-953-6868-31-5
Skup
10. lošinjska škola prirodnih ljekovitih činitelja
Mjesto i datum
Veli Lošinj, Hrvatska, 04.09.2009. - 06.09.2009
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
hrvatska nac. kuhinja; oznaka izvornosti; oznaka zemljopisnog porijekla; nematerijalna baština
(Croatian culinary heritage; geographical origin; nonmetrial heritage)
Sažetak
Iako ne postoji nacionalna strategija razvoja hrvatskog kulinarskog identiteta, zadnjih godina pokreću se mnoge inicijative kojima je cilj stvaranje prepoznatljive hrvatske nacionalne kuhinje. Ovaj će rad pokazati neke od načina zaštite i unaprijeđenja hrvatske kulinarske baštine.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Etnologija i antropologija