Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 426067

Brendiranje hrvatskog kulinarstva - zakonodavstvo i potencijali


Ivanišević, jelena
Brendiranje hrvatskog kulinarstva - zakonodavstvo i potencijali // Prirodna lječilišta - hrvatski brand / Goran Ivanišević (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 2009. str. 119-124 (predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 426067 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Brendiranje hrvatskog kulinarstva - zakonodavstvo i potencijali
(The branding of Croatian cuisine - legislation and potentials)

Autori
Ivanišević, jelena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Prirodna lječilišta - hrvatski brand / Goran Ivanišević - Zagreb : Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 2009, 119-124

ISBN
978-953-6868-31-5

Skup
10. lošinjska škola prirodnih ljekovitih činitelja

Mjesto i datum
Veli Lošinj, Hrvatska, 04.09.2009. - 06.09.2009

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
hrvatska nac. kuhinja; oznaka izvornosti; oznaka zemljopisnog porijekla; nematerijalna baština
(Croatian culinary heritage; geographical origin; nonmetrial heritage)

Sažetak
Iako ne postoji nacionalna strategija razvoja hrvatskog kulinarskog identiteta, zadnjih godina pokreću se mnoge inicijative kojima je cilj stvaranje prepoznatljive hrvatske nacionalne kuhinje. Ovaj će rad pokazati neke od načina zaštite i unaprijeđenja hrvatske kulinarske baštine.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Etnologija i antropologija



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Jelena Ivanišević (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ivanišević, jelena
Brendiranje hrvatskog kulinarstva - zakonodavstvo i potencijali // Prirodna lječilišta - hrvatski brand / Goran Ivanišević (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 2009. str. 119-124 (predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Ivanišević, j. (2009) Brendiranje hrvatskog kulinarstva - zakonodavstvo i potencijali. U: Goran Ivanišević (ur.)Prirodna lječilišta - hrvatski brand.
@article{article, author = {Ivani\v{s}evi\'{c}, jelena}, year = {2009}, pages = {119-124}, keywords = {hrvatska nac. kuhinja, oznaka izvornosti, oznaka zemljopisnog porijekla, nematerijalna ba\v{s}tina}, isbn = {978-953-6868-31-5}, title = {Brendiranje hrvatskog kulinarstva - zakonodavstvo i potencijali}, keyword = {hrvatska nac. kuhinja, oznaka izvornosti, oznaka zemljopisnog porijekla, nematerijalna ba\v{s}tina}, publisher = {Akademija medicinskih znanosti Hrvatske}, publisherplace = {Veli Lo\v{s}inj, Hrvatska} }
@article{article, author = {Ivani\v{s}evi\'{c}, jelena}, year = {2009}, pages = {119-124}, keywords = {Croatian culinary heritage, geographical origin, nonmetrial heritage}, isbn = {978-953-6868-31-5}, title = {The branding of Croatian cuisine - legislation and potentials}, keyword = {Croatian culinary heritage, geographical origin, nonmetrial heritage}, publisher = {Akademija medicinskih znanosti Hrvatske}, publisherplace = {Veli Lo\v{s}inj, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font