Pregled bibliografske jedinice broj: 424860
Fizikalno-kemijska svojstva prošeka
Fizikalno-kemijska svojstva prošeka // Prošek - autohtono desertno vino Primorske Hrvatske / Milat, Vinko. (ur.) (ur.).
Zagreb: Mavi, 2007. str. 51-55
CROSBI ID: 424860 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Fizikalno-kemijska svojstva prošeka
(Physical-chemical characteristics of prošek)
Autori
Kubanović, Veronika.
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, stručni
Knjiga
Prošek - autohtono desertno vino Primorske Hrvatske
Urednik/ci
Milat, Vinko. (ur.)
Izdavač
Mavi
Grad
Zagreb
Godina
2007
Raspon stranica
51-55
ISBN
978-953-95968-0-2
Ključne riječi
alkohol, ekstrakt, šećeri, ukupna kiselost
(alcohol, extract, sugars, total acidity)
Sažetak
Analizirani su prošek, deklariran kao desertno vrhunsko vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom proizvedenog od mješavine sorata bigdanuša i trbljan s područja Hvara, kao i prošec, deklarirani kao kvalitetni s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom proizvedeni od sorte plavac mali, bogdanuša, mješavine plavine i debita, i žlahtive s područja Korčule, Hvara, Šibenika, Drniša i Krka. Analizirani parametri bili su u suglasju sa zahtjevima kakvoće određene prema Zakonu o vinu i pratećim pravilnicima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija