Pregled bibliografske jedinice broj: 423171
Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća: knjiga druga
Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća: knjiga druga. Zagreb: Kugler, 2001 (Udžbenik)
CROSBI ID: 423171 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća: knjiga druga
(Food Microbiology-Bases and Achievements-Second Book)
Autori
Duraković, Senadin ; Duraković, Lejla
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, udžbenik, znanstvena
Izdavač
Kugler
Grad
Zagreb
Godina
2001
Stranica
301
ISBN
953-97472-4-4
Ključne riječi
Mikrobiologija namirnica; prehrambeni proizvodi
(Food microbiology; food products)
Sažetak
Ako uzmemo u obzir tipove mikroorganizama koji su povezani s namirnicama i krmom u njihovu prirodnom stanju, možemo predvidjeti općenite tipove mikroorganizama koji se mogu očekivati na tim osobitim prehrambenim proizvodima u kasnijim stadijima. Rezultati dobiveni iz mnogih istraživačkih laboratorija pokazuju da se od neobrađenih namirnica može očekivati da sadrže različite brojeve bakterija, kvasaca i plijesni pa se često pitanje sigurnosti određenog prehrambenog proizvoda određuje na osnovi broja živih mikroorganizama.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija