Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 423171

Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća: knjiga druga


Duraković, Senadin; Duraković, Lejla
Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća: knjiga druga. Zagreb: Kugler, 2001 (Udžbenik)


CROSBI ID: 423171 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća: knjiga druga
(Food Microbiology-Bases and Achievements-Second Book)

Autori
Duraković, Senadin ; Duraković, Lejla

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, udžbenik, znanstvena

Izdavač
Kugler

Grad
Zagreb

Godina
2001

Stranica
301

ISBN
953-97472-4-4

Ključne riječi
Mikrobiologija namirnica; prehrambeni proizvodi
(Food microbiology; food products)

Sažetak
Ako uzmemo u obzir tipove mikroorganizama koji su povezani s namirnicama i krmom u njihovu prirodnom stanju, možemo predvidjeti općenite tipove mikroorganizama koji se mogu očekivati na tim osobitim prehrambenim proizvodima u kasnijim stadijima. Rezultati dobiveni iz mnogih istraživačkih laboratorija pokazuju da se od neobrađenih namirnica može očekivati da sadrže različite brojeve bakterija, kvasaca i plijesni pa se često pitanje sigurnosti određenog prehrambenog proizvoda određuje na osnovi broja živih mikroorganizama.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058401

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Lejla Duraković (autor)

Avatar Url Senadin Duraković (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Duraković, Senadin; Duraković, Lejla
Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća: knjiga druga. Zagreb: Kugler, 2001 (Udžbenik)
Duraković, S. & Duraković, L. (2001) Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća: knjiga druga. Zagreb, Kugler.
@book{book, author = {Durakovi\'{c}, Senadin and Durakovi\'{c}, Lejla}, year = {2001}, pages = {301}, keywords = {Mikrobiologija namirnica, prehrambeni proizvodi}, isbn = {953-97472-4-4}, title = {Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignu\'{c}a: knjiga druga}, keyword = {Mikrobiologija namirnica, prehrambeni proizvodi}, publisher = {Kugler}, publisherplace = {Zagreb} }
@book{book, author = {Durakovi\'{c}, Senadin and Durakovi\'{c}, Lejla}, year = {2001}, pages = {301}, keywords = {Food microbiology, food products}, isbn = {953-97472-4-4}, title = {Food Microbiology-Bases and Achievements-Second Book}, keyword = {Food microbiology, food products}, publisher = {Kugler}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font