Pregled bibliografske jedinice broj: 42315
Troškovi kvalitete usluga prehrane u turističkoj ponudi
Troškovi kvalitete usluga prehrane u turističkoj ponudi // Economics and Ecology in Function of Tourism Development / Ivanović, Zoran ; Novacka, Ludmila (ur.).
Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 1999. str. 19-28 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 42315 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Troškovi kvalitete usluga prehrane u turističkoj ponudi
(Quality costs of food and beverage services in the tourism offer)
Autori
Peršić, Milena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Economics and Ecology in Function of Tourism Development
/ Ivanović, Zoran ; Novacka, Ludmila - Opatija : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 1999, 19-28
Skup
2nd International Scientific Conference Economics nd ecology in Function of Tourism Development
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 19.11.1999
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
troškovi kvalitete; Total Quality Service; usluge prehrane; informacije
(quality costs; Total Quality Service; food and beverage service; tourism offer)
Sažetak
Potreba uvođenja programa kvalitete u području prehrane i pružanja usluga prehrane temelji se na spoznaji da se radi o temeljnoj turističkoj usluzi, čiji sadržaj i način pružanja treba uskladiti s željama i potrebama njihovih korisnika, a po načelima poznatim kao "Total Quality Service". Troškovi kvalitete se javljaju kao instrument mjerenja i kontrole financijskih učinaka uvođenja programa "Total Quality Service"-a, stoga treba stvoriti uvjete za računovodstveno obuhvaćanje njihovih pojavnih oblika i zaračunavanje po segmentima i po jedinici usluge prehrane kao učinku.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Projekti:
116002
Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija
Profili:
Milena Peršić
(autor)