Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 42315

Troškovi kvalitete usluga prehrane u turističkoj ponudi


Peršić, Milena
Troškovi kvalitete usluga prehrane u turističkoj ponudi // Economics and Ecology in Function of Tourism Development / Ivanović, Zoran ; Novacka, Ludmila (ur.).
Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 1999. str. 19-28 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 42315 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Troškovi kvalitete usluga prehrane u turističkoj ponudi
(Quality costs of food and beverage services in the tourism offer)

Autori
Peršić, Milena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Economics and Ecology in Function of Tourism Development / Ivanović, Zoran ; Novacka, Ludmila - Opatija : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 1999, 19-28

Skup
2nd International Scientific Conference Economics nd ecology in Function of Tourism Development

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 19.11.1999

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
troškovi kvalitete; Total Quality Service; usluge prehrane; informacije
(quality costs; Total Quality Service; food and beverage service; tourism offer)

Sažetak
Potreba uvođenja programa kvalitete u području prehrane i pružanja usluga prehrane temelji se na spoznaji da se radi o temeljnoj turističkoj usluzi, čiji sadržaj i način pružanja treba uskladiti s željama i potrebama njihovih korisnika, a po načelima poznatim kao "Total Quality Service". Troškovi kvalitete se javljaju kao instrument mjerenja i kontrole financijskih učinaka uvođenja programa "Total Quality Service"-a, stoga treba stvoriti uvjete za računovodstveno obuhvaćanje njihovih pojavnih oblika i zaračunavanje po segmentima i po jedinici usluge prehrane kao učinku.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
116002

Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija

Profili:

Avatar Url Milena Peršić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Peršić, Milena
Troškovi kvalitete usluga prehrane u turističkoj ponudi // Economics and Ecology in Function of Tourism Development / Ivanović, Zoran ; Novacka, Ludmila (ur.).
Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 1999. str. 19-28 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Peršić, M. (1999) Troškovi kvalitete usluga prehrane u turističkoj ponudi. U: Ivanović, Z. & Novacka, L. (ur.)Economics and Ecology in Function of Tourism Development.
@article{article, author = {Per\v{s}i\'{c}, Milena}, year = {1999}, pages = {19-28}, keywords = {tro\v{s}kovi kvalitete, Total Quality Service, usluge prehrane, informacije}, title = {Tro\v{s}kovi kvalitete usluga prehrane u turisti\v{c}koj ponudi}, keyword = {tro\v{s}kovi kvalitete, Total Quality Service, usluge prehrane, informacije}, publisher = {Fakultet za menad\v{z}ment u turizmu i ugostiteljstvu Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Rijeci}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Per\v{s}i\'{c}, Milena}, year = {1999}, pages = {19-28}, keywords = {quality costs, Total Quality Service, food and beverage service, tourism offer}, title = {Quality costs of food and beverage services in the tourism offer}, keyword = {quality costs, Total Quality Service, food and beverage service, tourism offer}, publisher = {Fakultet za menad\v{z}ment u turizmu i ugostiteljstvu Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Rijeci}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font