Pregled bibliografske jedinice broj: 422294
Nutritivna vrijednost lubenice s naglaskom na karotenoide
Nutritivna vrijednost lubenice s naglaskom na karotenoide, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Preddiplomski sveučilišni studij Mediteranska poljoprivreda, Split
CROSBI ID: 422294 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Nutritivna vrijednost lubenice s naglaskom na karotenoide
(Nutritional value of watermelon with emphasis on carotenoids)
Autori
Tija Mlinac
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Preddiplomski sveučilišni studij Mediteranska poljoprivreda
Mjesto
Split
Datum
09.07
Godina
2009
Stranica
20
Mentor
Batelja, Kristina
Ključne riječi
antioksidansi; Citrullus lanatus; kvalitativna svojstva
(antioxidants; Citrullus lanatus; qualitative characteristics)
Sažetak
Hranidbena vrijednost lubenice ima ulogu u prevenciji i liječenju niza bolesti zbog visokog sadržaja antioksidansa te bioaktivnih tvari. Zbog visoke nutritivne vrijednosti lubenica pripada skupini "funkcionalne hrane". S obzirom da se u današnjoj poljoprivrednoj proizvodnji stavlja naglasak na kakvoću proizvoda cilj rada bio je prikazati nutricionističku vrijednost lubenice te na koje se sve načine ona može regulirati.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
091-0910468-0281 - Abiotički i biotički čimbenici stresa u sustavima uzgoja povrća na kršu (Goreta Ban, Smiljana, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split
Profili:
Kristina Batelja Lodeta
(mentor)