Pregled bibliografske jedinice broj: 42177
Biokemijsko inženjerstvo i biotehnologija u proizvodnji hrane
Biokemijsko inženjerstvo i biotehnologija u proizvodnji hrane // Bilten razreda za tehničke znanosti Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, 1 (2000), 1; 20-24 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 42177 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Biokemijsko inženjerstvo i biotehnologija u proizvodnji hrane
(Biochemical engineering and biotechnology in food production)
Autori
Marić, Vladimir
Izvornik
Bilten razreda za tehničke znanosti
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (1331-6818) 1
(2000), 1;
20-24
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
biotehnološki postupci; proizvodnje hrane; genetska tehnologija; higijena i toksikologija
Sažetak
Ovo izlaganje ukazuje na stvarnu i potencijalnu primjenu biotehnoloških postupaka u proizvodnji hrane. To se prije svega odnosi na proizvodnju konzumnih proizvoda, prehrambenih sirovina i aditiva, te primjenu industrijskih enzima. Osim toga, u ovom radu navedene su prednosti genetske tehnologije pri dobivanju genetički promijenjenih mikroorganizama, biljaka i životinja, kao i nove metode za smanjenje nekih higijenskih i toksikoloških rizika.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija