Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 42177

Biokemijsko inženjerstvo i biotehnologija u proizvodnji hrane


Marić, Vladimir
Biokemijsko inženjerstvo i biotehnologija u proizvodnji hrane // Bilten razreda za tehničke znanosti Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, 1 (2000), 1; 20-24 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 42177 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Biokemijsko inženjerstvo i biotehnologija u proizvodnji hrane
(Biochemical engineering and biotechnology in food production)

Autori
Marić, Vladimir

Izvornik
Bilten razreda za tehničke znanosti Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (1331-6818) 1 (2000), 1; 20-24

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
biotehnološki postupci; proizvodnje hrane; genetska tehnologija; higijena i toksikologija

Sažetak
Ovo izlaganje ukazuje na stvarnu i potencijalnu primjenu biotehnoloških postupaka u proizvodnji hrane. To se prije svega odnosi na proizvodnju konzumnih proizvoda, prehrambenih sirovina i aditiva, te primjenu industrijskih enzima. Osim toga, u ovom radu navedene su prednosti genetske tehnologije pri dobivanju genetički promijenjenih mikroorganizama, biljaka i životinja, kao i nove metode za smanjenje nekih higijenskih i toksikoloških rizika.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058402

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Marić, Vladimir
Biokemijsko inženjerstvo i biotehnologija u proizvodnji hrane // Bilten razreda za tehničke znanosti Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, 1 (2000), 1; 20-24 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Marić, V. (2000) Biokemijsko inženjerstvo i biotehnologija u proizvodnji hrane. Bilten razreda za tehničke znanosti Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, 1 (1), 20-24.
@article{article, author = {Mari\'{c}, Vladimir}, year = {2000}, pages = {20-24}, keywords = {biotehnolo\v{s}ki postupci, proizvodnje hrane, genetska tehnologija, higijena i toksikologija}, journal = {Bilten razreda za tehni\v{c}ke znanosti Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti}, volume = {1}, number = {1}, issn = {1331-6818}, title = {Biokemijsko in\v{z}enjerstvo i biotehnologija u proizvodnji hrane}, keyword = {biotehnolo\v{s}ki postupci, proizvodnje hrane, genetska tehnologija, higijena i toksikologija} }
@article{article, author = {Mari\'{c}, Vladimir}, year = {2000}, pages = {20-24}, keywords = {}, journal = {Bilten razreda za tehni\v{c}ke znanosti Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti}, volume = {1}, number = {1}, issn = {1331-6818}, title = {Biochemical engineering and biotechnology in food production}, keyword = {} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font