Pregled bibliografske jedinice broj: 420988
Utjecaj hrvatske hrastovine na koncentraciju hlapivih fenola u vinima Maraštine i Plavine
Utjecaj hrvatske hrastovine na koncentraciju hlapivih fenola u vinima Maraštine i Plavine, 2008., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 420988 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj hrvatske hrastovine na koncentraciju hlapivih fenola u vinima Maraštine i Plavine
(Influence of barrique made of Croatian oak on volatile oak components concentration in Maraština and Vugava wines)
Autori
Jagatić, Ana-Marija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
08.02
Godina
2008
Stranica
39
Mentor
Herjavec, Stanka
Ključne riječi
hlapivi fenoli; barik; hrvatska hrastovina
(volatile phenols; barrique; croatian oak)
Sažetak
Cilj rada bio je istražiti utjecaj barika od hrvatske hrastovine različitog intenziteta paljenja na sastav hlapivih fenola i kvalitetu vina Maraština i Plavina, berbe 2005.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)