Pregled bibliografske jedinice broj: 419792
Brzina koncentriranja bakterije Escherichia coli u dagnji (Mytilus galloprovincialis) u eksperimentalnim uvjetima
Brzina koncentriranja bakterije Escherichia coli u dagnji (Mytilus galloprovincialis) u eksperimentalnim uvjetima, 2009., diplomski rad, Centar za studije mora, Split
CROSBI ID: 419792 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Brzina koncentriranja bakterije Escherichia coli u dagnji (Mytilus galloprovincialis) u eksperimentalnim uvjetima
(The rate of concentration of bacteria Escherichia coli in mussels (Mytilus galloprovincialis) in experimental conditions)
Autori
Perčić, Marin
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Centar za studije mora
Mjesto
Split
Datum
10.06
Godina
2009
Stranica
36
Mentor
Šolić, Mladen
Ključne riječi
Escherichia coli; dagnja; fekalni koliformi; brzina koncentriranja
(Escherichia coli; mussels; faecal coliforms; concentration rate)
Sažetak
Utjecaj temperature, saliniteta i početne koncentracije Escherichia coli u moru na brzinu koncentriranja i maksimalnu akumulaciju E.coli u dagnji (Mytilus galloprovincialis) istraživan je u eksperimentalnim uvjetima. Rezultati su pokazali da su temperatura i početna koncentracija E. coli u moru značajno utjecale na brzinu koncentriranja i maksimalnu akumuliranu količinu E.coli u školjkašima. Brzina koncentriranja E.coli u dagnjama bila je viša na temperaturi od 12oC, dok je maksimalna akumulirana količine E.coli u dagnjama bila veća kod temperature od 18oC. Viša početna koncentracija E.coli u moru imala je za rezultat veću brzinu koncentriranja, kao i veću maksimalnu koncentraciju E.coli u dagnjama.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
001-0000000-3177 - Vrijeme zadržavanja bakterije Escherichia coli u moru i morskim organizmima (Šolić, Mladen, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Institut za oceanografiju i ribarstvo, Split
Profili:
Mladen Šolić
(mentor)