Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 419792

Brzina koncentriranja bakterije Escherichia coli u dagnji (Mytilus galloprovincialis) u eksperimentalnim uvjetima


Perčić, Marin
Brzina koncentriranja bakterije Escherichia coli u dagnji (Mytilus galloprovincialis) u eksperimentalnim uvjetima, 2009., diplomski rad, Centar za studije mora, Split


CROSBI ID: 419792 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Brzina koncentriranja bakterije Escherichia coli u dagnji (Mytilus galloprovincialis) u eksperimentalnim uvjetima
(The rate of concentration of bacteria Escherichia coli in mussels (Mytilus galloprovincialis) in experimental conditions)

Autori
Perčić, Marin

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Centar za studije mora

Mjesto
Split

Datum
10.06

Godina
2009

Stranica
36

Mentor
Šolić, Mladen

Ključne riječi
Escherichia coli; dagnja; fekalni koliformi; brzina koncentriranja
(Escherichia coli; mussels; faecal coliforms; concentration rate)

Sažetak
Utjecaj temperature, saliniteta i početne koncentracije Escherichia coli u moru na brzinu koncentriranja i maksimalnu akumulaciju E.coli u dagnji (Mytilus galloprovincialis) istraživan je u eksperimentalnim uvjetima. Rezultati su pokazali da su temperatura i početna koncentracija E. coli u moru značajno utjecale na brzinu koncentriranja i maksimalnu akumuliranu količinu E.coli u školjkašima. Brzina koncentriranja E.coli u dagnjama bila je viša na temperaturi od 12oC, dok je maksimalna akumulirana količine E.coli u dagnjama bila veća kod temperature od 18oC. Viša početna koncentracija E.coli u moru imala je za rezultat veću brzinu koncentriranja, kao i veću maksimalnu koncentraciju E.coli u dagnjama.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
001-0000000-3177 - Vrijeme zadržavanja bakterije Escherichia coli u moru i morskim organizmima (Šolić, Mladen, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Institut za oceanografiju i ribarstvo, Split

Profili:

Avatar Url Mladen Šolić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Perčić, Marin
Brzina koncentriranja bakterije Escherichia coli u dagnji (Mytilus galloprovincialis) u eksperimentalnim uvjetima, 2009., diplomski rad, Centar za studije mora, Split
Perčić, M. (2009) 'Brzina koncentriranja bakterije Escherichia coli u dagnji (Mytilus galloprovincialis) u eksperimentalnim uvjetima', diplomski rad, Centar za studije mora, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {Per\v{c}i\'{c}, Marin}, year = {2009}, pages = {36}, keywords = {Escherichia coli, dagnja, fekalni koliformi, brzina koncentriranja}, title = {Brzina koncentriranja bakterije Escherichia coli u dagnji (Mytilus galloprovincialis) u eksperimentalnim uvjetima}, keyword = {Escherichia coli, dagnja, fekalni koliformi, brzina koncentriranja}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Per\v{c}i\'{c}, Marin}, year = {2009}, pages = {36}, keywords = {Escherichia coli, mussels, faecal coliforms, concentration rate}, title = {The rate of concentration of bacteria Escherichia coli in mussels (Mytilus galloprovincialis) in experimental conditions}, keyword = {Escherichia coli, mussels, faecal coliforms, concentration rate}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font