Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 4193

Utjecaj vrste kvasca na kinetiku fermentacije mošta i koncentraciju hlapljivih sastojaka vina


Runjić-Perić, Vjera; Božanić, Rajka; Bobić, Vedranka; Pavušek, Ivanka
Utjecaj vrste kvasca na kinetiku fermentacije mošta i koncentraciju hlapljivih sastojaka vina // 1. hrvatski kongres mikrobiologa s međunarodnim sudjelovanjem : knjiga sažetaka
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 1966. str. 108-108 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 4193 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj vrste kvasca na kinetiku fermentacije mošta i koncentraciju hlapljivih sastojaka vina
(Influence of yeast strain on must fermentation kinetics and concentration of volatile wine constituents)

Autori
Runjić-Perić, Vjera ; Božanić, Rajka ; Bobić, Vedranka ; Pavušek, Ivanka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
1. hrvatski kongres mikrobiologa s međunarodnim sudjelovanjem : knjiga sažetaka / - Zagreb : Hrvatsko mikrobiološko društvo, 1966, 108-108

Skup
1. hrvatski kongres mikrobiologa s međunarodnim sudjelovanjem

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 23.04.1996. - 26.04.1996

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
Saccharomyces cerevisiae; Kloeckera apiculata; fermentacija mošta; hlapljivi sastojci
(Saccharomyces cerevisiae; Kloeckera apiculata; must fermentation; volatile components)

Sažetak
Istraživan je utjecaj čistih i združenih kultura kvasaca Saccharomyces cerevisiae soj V54, S. cerevisiae (bayanus) soj Z2 i kvasca Kloeckera apiculata soj A68 na kinetiku alkoholne fermentacije i koncentraciju hlapljivih sastojaka vina iz grožđa sorte graševina. S. cerevisiae soj V54 je visokofermentativni vinski kvasac pa je brzina fermentacije bila značajno veća u uzorcima mošta nacjepljenim ovim sojem, bilo u čistoj, bilo u združenoj kulturi. Koncentracija viših alkohola (n-propanola, izobutanola, izoamilnog alkohola, acetaldehida i etilacetata značajno je ovisila o vrsti/soju kvasca i načinu fermentacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058402

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Runjić-Perić, Vjera; Božanić, Rajka; Bobić, Vedranka; Pavušek, Ivanka
Utjecaj vrste kvasca na kinetiku fermentacije mošta i koncentraciju hlapljivih sastojaka vina // 1. hrvatski kongres mikrobiologa s međunarodnim sudjelovanjem : knjiga sažetaka
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 1966. str. 108-108 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
Runjić-Perić, V., Božanić, R., Bobić, V. & Pavušek, I. (1966) Utjecaj vrste kvasca na kinetiku fermentacije mošta i koncentraciju hlapljivih sastojaka vina. U: 1. hrvatski kongres mikrobiologa s međunarodnim sudjelovanjem : knjiga sažetaka.
@article{article, author = {Runji\'{c}-Peri\'{c}, Vjera and Bo\v{z}ani\'{c}, Rajka and Bobi\'{c}, Vedranka and Pavu\v{s}ek, Ivanka}, year = {1966}, pages = {108-108}, keywords = {Saccharomyces cerevisiae, Kloeckera apiculata, fermentacija mo\v{s}ta, hlapljivi sastojci}, title = {Utjecaj vrste kvasca na kinetiku fermentacije mo\v{s}ta i koncentraciju hlapljivih sastojaka vina}, keyword = {Saccharomyces cerevisiae, Kloeckera apiculata, fermentacija mo\v{s}ta, hlapljivi sastojci}, publisher = {Hrvatsko mikrobiolo\v{s}ko dru\v{s}tvo}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Runji\'{c}-Peri\'{c}, Vjera and Bo\v{z}ani\'{c}, Rajka and Bobi\'{c}, Vedranka and Pavu\v{s}ek, Ivanka}, year = {1966}, pages = {108-108}, keywords = {Saccharomyces cerevisiae, Kloeckera apiculata, must fermentation, volatile components}, title = {Influence of yeast strain on must fermentation kinetics and concentration of volatile wine constituents}, keyword = {Saccharomyces cerevisiae, Kloeckera apiculata, must fermentation, volatile components}, publisher = {Hrvatsko mikrobiolo\v{s}ko dru\v{s}tvo}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font