Pregled bibliografske jedinice broj: 41822
Istraživanje kakvoće kefirne kulture različitog podrijetla za proizvodnju kefira u mljekari "Sapit" Posušje
Istraživanje kakvoće kefirne kulture različitog podrijetla za proizvodnju kefira u mljekari "Sapit" Posušje, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 41822 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Istraživanje kakvoće kefirne kulture različitog podrijetla za proizvodnju kefira u mljekari "Sapit" Posušje
(Quality investigation of diferent source kefir culture for kefir production in dairy "Sapit" Posušje.)
Autori
Jukić, Marija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
20.12
Godina
1999
Stranica
59
Mentor
Tratnik, Ljubica
Ključne riječi
kefirna kultura; kakvoća; podrijetlo; viskoznost; mikrobiologija
(kefir culture; quality; source; viscosity; microbiology)
Sažetak
U radu je istražen utjecaj uporabe kefirnih zrnaca različitog podrijetla, te primjene kefirne kulture pripravljene pri različitim temperaturama na svojstva proizvedenog kefira. Kefir proizveden sa svim uzorcima radnih kultura imao je vrlo dobru viskoznost tijekom svih devet dana čuvanja. Za proizvodnju kefira u uvjetima mljekare "Sapit" Posušje drži se da bi najpovoljnija bila radna kultura pripravljena od kefirnih zrnaca oznake K i inkubiranih pri temperaturi 22 C.
Izvorni jezik
Hrvatski