Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 41822

Istraživanje kakvoće kefirne kulture različitog podrijetla za proizvodnju kefira u mljekari "Sapit" Posušje


Jukić, Marija
Istraživanje kakvoće kefirne kulture različitog podrijetla za proizvodnju kefira u mljekari "Sapit" Posušje, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 41822 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Istraživanje kakvoće kefirne kulture različitog podrijetla za proizvodnju kefira u mljekari "Sapit" Posušje
(Quality investigation of diferent source kefir culture for kefir production in dairy "Sapit" Posušje.)

Autori
Jukić, Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
20.12

Godina
1999

Stranica
59

Mentor
Tratnik, Ljubica

Ključne riječi
kefirna kultura; kakvoća; podrijetlo; viskoznost; mikrobiologija
(kefir culture; quality; source; viscosity; microbiology)

Sažetak
U radu je istražen utjecaj uporabe kefirnih zrnaca različitog podrijetla, te primjene kefirne kulture pripravljene pri različitim temperaturama na svojstva proizvedenog kefira. Kefir proizveden sa svim uzorcima radnih kultura imao je vrlo dobru viskoznost tijekom svih devet dana čuvanja. Za proizvodnju kefira u uvjetima mljekare "Sapit" Posušje drži se da bi najpovoljnija bila radna kultura pripravljena od kefirnih zrnaca oznake K i inkubiranih pri temperaturi 22 C.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058501

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marija Kušan Jukić (autor)

Avatar Url Ljubica Tratnik (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jukić, Marija
Istraživanje kakvoće kefirne kulture različitog podrijetla za proizvodnju kefira u mljekari "Sapit" Posušje, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Jukić, M. (1999) 'Istraživanje kakvoće kefirne kulture različitog podrijetla za proizvodnju kefira u mljekari "Sapit" Posušje', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Juki\'{c}, Marija}, year = {1999}, pages = {59}, keywords = {kefirna kultura, kakvo\'{c}a, podrijetlo, viskoznost, mikrobiologija}, title = {Istra\v{z}ivanje kakvo\'{c}e kefirne kulture razli\v{c}itog podrijetla za proizvodnju kefira u mljekari "Sapit" Posu\v{s}je}, keyword = {kefirna kultura, kakvo\'{c}a, podrijetlo, viskoznost, mikrobiologija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Juki\'{c}, Marija}, year = {1999}, pages = {59}, keywords = {kefir culture, quality, source, viscosity, microbiology}, title = {Quality investigation of diferent source kefir culture for kefir production in dairy "Sapit" Posu\v{s}je.}, keyword = {kefir culture, quality, source, viscosity, microbiology}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font