Pregled bibliografske jedinice broj: 41821
Preživljevanje probiotičke bakterije Lactobacillus acidophillus, La-5 tijekom čuvanja fermentiranog kravljeg i kozjeg mlijeka
Preživljevanje probiotičke bakterije Lactobacillus acidophillus, La-5 tijekom čuvanja fermentiranog kravljeg i kozjeg mlijeka, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 41821 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Preživljevanje probiotičke bakterije Lactobacillus acidophillus, La-5 tijekom čuvanja fermentiranog kravljeg i kozjeg mlijeka
(Surviving of probiotic bacteria Lactobacillus acidophillus, La-5 during storage)
Autori
Nemet, Helena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
06.12
Godina
1999
Stranica
51
Mentor
Tratnik, Ljubica
Ključne riječi
kravlje i kozje mlijeko; Lactobacillus acidophillus; fermentacija; čuvanje
(cow's and goat's milk; Lactobacillus acidophillus; fermentation; storage)
Sažetak
Istražen je utjecaj čuvanja fermentiranih mliječnih proizvoda od kravljeg i kozjeg mlijeka s i bez dodatka mlijeka u prahu na preživljavanje probiotičke mikrobne kulture Lactobacillus acidophillus La-5 te na senzorske karakteristike i viskoznost proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
058501
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Ljubica Tratnik
(mentor)