Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 41817

Utjecaj temperature i vremena čuvanja na mikrobiološku ispravnost sladoledne mase u zrijaču


Debeljak, Tajana
Utjecaj temperature i vremena čuvanja na mikrobiološku ispravnost sladoledne mase u zrijaču, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 41817 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj temperature i vremena čuvanja na mikrobiološku ispravnost sladoledne mase u zrijaču
(The temperature and storage time influnece on microbiological quality of ice cream mixture in freezer)

Autori
Debeljak, Tajana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
03.12

Godina
1999

Stranica
72

Mentor
Tratnik, Ljubica

Ključne riječi
sladoledna masa; mikrobiološku ispravnost; temperatura; čuvanje
(ice cream mixture; microbiological quality; temperature; storage)

Sažetak
U radu je istražen utjecaj temperature i vremena čuvanja na mikrobiološku ispravnost uzoraka sladoledne mase u zrijaču. U slučaju poteškoća u pogonu za proizvodnju sladoleda, sladoledna masa u zrijačima može stajati određeno vrijeme, ovisno o temperaturi. Više temperature nisu dozvoljene. Na temperaturi od 7 C može stajati od 24 do 48 sati, ovisno o početnom broju mikroorganizama. Na temperaturi oko 4 C sladoledna masa može stajati i do 72 sata, jer na tim temperaturama mali broj mikroorganizama može rasti i rast je usporen. Zato je nužno osigurati tu temperaturu da bi u slučaju poteškoća u pogonu održali sladolednu masu mikrobiološki ispravnom.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058501

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ljubica Tratnik (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Debeljak, Tajana
Utjecaj temperature i vremena čuvanja na mikrobiološku ispravnost sladoledne mase u zrijaču, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Debeljak, T. (1999) 'Utjecaj temperature i vremena čuvanja na mikrobiološku ispravnost sladoledne mase u zrijaču', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Debeljak, Tajana}, year = {1999}, pages = {72}, keywords = {sladoledna masa, mikrobiolo\v{s}ku ispravnost, temperatura, \v{c}uvanje}, title = {Utjecaj temperature i vremena \v{c}uvanja na mikrobiolo\v{s}ku ispravnost sladoledne mase u zrija\v{c}u}, keyword = {sladoledna masa, mikrobiolo\v{s}ku ispravnost, temperatura, \v{c}uvanje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Debeljak, Tajana}, year = {1999}, pages = {72}, keywords = {ice cream mixture, microbiological quality, temperature, storage}, title = {The temperature and storage time influnece on microbiological quality of ice cream mixture in freezer}, keyword = {ice cream mixture, microbiological quality, temperature, storage}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font