Pregled bibliografske jedinice broj: 41817
Utjecaj temperature i vremena čuvanja na mikrobiološku ispravnost sladoledne mase u zrijaču
Utjecaj temperature i vremena čuvanja na mikrobiološku ispravnost sladoledne mase u zrijaču, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 41817 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj temperature i vremena čuvanja na mikrobiološku ispravnost sladoledne mase u zrijaču
(The temperature and storage time influnece on microbiological quality of ice cream mixture in freezer)
Autori
Debeljak, Tajana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
03.12
Godina
1999
Stranica
72
Mentor
Tratnik, Ljubica
Ključne riječi
sladoledna masa; mikrobiološku ispravnost; temperatura; čuvanje
(ice cream mixture; microbiological quality; temperature; storage)
Sažetak
U radu je istražen utjecaj temperature i vremena čuvanja na mikrobiološku ispravnost uzoraka sladoledne mase u zrijaču. U slučaju poteškoća u pogonu za proizvodnju sladoleda, sladoledna masa u zrijačima može stajati određeno vrijeme, ovisno o temperaturi. Više temperature nisu dozvoljene. Na temperaturi od 7 C može stajati od 24 do 48 sati, ovisno o početnom broju mikroorganizama. Na temperaturi oko 4 C sladoledna masa može stajati i do 72 sata, jer na tim temperaturama mali broj mikroorganizama može rasti i rast je usporen. Zato je nužno osigurati tu temperaturu da bi u slučaju poteškoća u pogonu održali sladolednu masu mikrobiološki ispravnom.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
058501
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Ljubica Tratnik
(mentor)