Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 41812

Prihvatljivost običnog i aromatiziranog jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka


Horvatić, Irena
Prihvatljivost običnog i aromatiziranog jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 41812 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Prihvatljivost običnog i aromatiziranog jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka
(Acceptability of plain and aromatized yoghurt from goat's and cow's milk.)

Autori
Horvatić, Irena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
06.07

Godina
1999

Stranica
50

Mentor
Tratnik, Ljubica

Ključne riječi
kozje i kravlje mlijeko; običan i aromatizirani jogurt; prihvatljivost
(cow's and goat's milk; plain and aromatized yoghurt; acceptability)

Sažetak
U radu su senzorskim ocjenjivanjem ispitana svojstva proizvedenih uzoraka običnog i aromatiziranog jogurta od kravljeg i kozjeg mlijeka tijakom devet dana čuvanja u hladnjaku. Primjenom hedonističke skale pri senzorskoj ocjeni utvrđeno je kako potrošači ocjenjuju poželjnost i prihvatljivost pojedinih uzoraka jogurta. Uzorci jogurta od kravljeg mlijeka imali su veću prihvatljivost od uzoraka jogurta od kozjeg mlijeka. Analiza varijance je pokazala da postoje značajne razlike između istraživanih uzoraka jogurta.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058501

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ljubica Tratnik (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Horvatić, Irena
Prihvatljivost običnog i aromatiziranog jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Horvatić, I. (1999) 'Prihvatljivost običnog i aromatiziranog jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Horvati\'{c}, Irena}, year = {1999}, pages = {50}, keywords = {kozje i kravlje mlijeko, obi\v{c}an i aromatizirani jogurt, prihvatljivost}, title = {Prihvatljivost obi\v{c}nog i aromatiziranog jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka}, keyword = {kozje i kravlje mlijeko, obi\v{c}an i aromatizirani jogurt, prihvatljivost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Horvati\'{c}, Irena}, year = {1999}, pages = {50}, keywords = {cow and \#39, s and goat and \#39, s milk, plain and aromatized yoghurt, acceptability}, title = {Acceptability of plain and aromatized yoghurt from goat and \#39;s and cow and \#39;s milk.}, keyword = {cow and \#39, s and goat and \#39, s milk, plain and aromatized yoghurt, acceptability}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font