Pregled bibliografske jedinice broj: 41812
Prihvatljivost običnog i aromatiziranog jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka
Prihvatljivost običnog i aromatiziranog jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 41812 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prihvatljivost običnog i aromatiziranog jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka
(Acceptability of plain and aromatized yoghurt from goat's and cow's milk.)
Autori
Horvatić, Irena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
06.07
Godina
1999
Stranica
50
Mentor
Tratnik, Ljubica
Ključne riječi
kozje i kravlje mlijeko; običan i aromatizirani jogurt; prihvatljivost
(cow's and goat's milk; plain and aromatized yoghurt; acceptability)
Sažetak
U radu su senzorskim ocjenjivanjem ispitana svojstva proizvedenih uzoraka običnog i aromatiziranog jogurta od kravljeg i kozjeg mlijeka tijakom devet dana čuvanja u hladnjaku. Primjenom hedonističke skale pri senzorskoj ocjeni utvrđeno je kako potrošači ocjenjuju poželjnost i prihvatljivost pojedinih uzoraka jogurta. Uzorci jogurta od kravljeg mlijeka imali su veću prihvatljivost od uzoraka jogurta od kozjeg mlijeka. Analiza varijance je pokazala da postoje značajne razlike između istraživanih uzoraka jogurta.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
058501
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Ljubica Tratnik
(mentor)