Pregled bibliografske jedinice broj: 41810
Promjena arome jogurta od kravljeg i kozjeg mlijeka tijekom čuvanja
Promjena arome jogurta od kravljeg i kozjeg mlijeka tijekom čuvanja, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 41810 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Promjena arome jogurta od kravljeg i kozjeg mlijeka tijekom čuvanja
(Changes of aroma in yoghurt from cow's and goat's milk during storage)
Autori
Babajko, Mateja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
06.07
Godina
1999
Stranica
75
Mentor
Tratnik, Ljubica
Ključne riječi
kravlje i kozje mlijko; aroma jogurta; čuvanje
(cow's and goat's milk; aroma of yoghurt; storage)
Sažetak
U radu je ispitana promjena udjela sastojaka arome, acetaldehida i diacetila, u jogurtu od kravljeg i kozjeg mlijeka sa ili bez dodatka mlijeka u prahu ili koncentrata proteina sirutke tijekom devet dana čuvanja pri temperaturi hladnjaka.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058501
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Ljubica Tratnik
(mentor)