Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 41748

Prihvatljivost fermentiranih napitaka od kozjeg mlijeka


Parat, Marijana
Prihvatljivost fermentiranih napitaka od kozjeg mlijeka, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 41748 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Prihvatljivost fermentiranih napitaka od kozjeg mlijeka
(Acceptability of fermented goat milk beverages)

Autori
Parat, Marijana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
29.09

Godina
2000

Stranica
62

Mentor
Tratnik, Ljubica

Ključne riječi
kozje mlijeko; fermentirani napici; probiotički jogurt; prihvatljivost
(goat's milk; fermented beverages; probiotic yoghurt; acceptability)

Sažetak
Od kozjeg mlijeka proizvedeni su čvrsti fermentirani napici korištenjem 2% inokuluma bakterija jogurtne kulture (Streptococcus thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus), te mješovitom bakterijskom kulturom ABT 4 (Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus i Bifidobacterium spp.) Istražen je utjecaj dodataka koncentrata proteina sirutke i mlijeka u prahu na tijek fermentacije i na kakvoću proizvoda. Kraća je bila fermentacija mlijeka jogurtnom kulturom. Koncentrat proteina sirutke i mlijeko u prahu su utjecali na povećanje viskoznosti i znatno su poboljšali senzorska svojstva proizvoda, dok su senzorske ocjene kontrolnih uzoraka jogurta i probiotičkog jogurta bile niske. Utvđivanjem prihvatljivosti ustanovljeno je da su uzorci s dodatkom koncentrata proteina sirutke i mlijeka u prahu bili znatno poželjniji od kontrolnih uzoraka jogurta i probiotičkog jogurta.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058501

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ljubica Tratnik (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Parat, Marijana
Prihvatljivost fermentiranih napitaka od kozjeg mlijeka, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Parat, M. (2000) 'Prihvatljivost fermentiranih napitaka od kozjeg mlijeka', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Parat, Marijana}, year = {2000}, pages = {62}, keywords = {kozje mlijeko, fermentirani napici, probioti\v{c}ki jogurt, prihvatljivost}, title = {Prihvatljivost fermentiranih napitaka od kozjeg mlijeka}, keyword = {kozje mlijeko, fermentirani napici, probioti\v{c}ki jogurt, prihvatljivost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Parat, Marijana}, year = {2000}, pages = {62}, keywords = {goat and \#39, s milk, fermented beverages, probiotic yoghurt, acceptability}, title = {Acceptability of fermented goat milk beverages}, keyword = {goat and \#39, s milk, fermented beverages, probiotic yoghurt, acceptability}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font