Pregled bibliografske jedinice broj: 414926
Vino kao izvor prirodnih antioksidansa
Vino kao izvor prirodnih antioksidansa // Godišnja skupština DKT Belišće
Belišće, Hrvatska, 2008. (predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, ostalo)
CROSBI ID: 414926 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Vino kao izvor prirodnih antioksidansa
(Wine as a source of natural antioxidants)
Autori
Novak, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, ostalo
Skup
Godišnja skupština DKT Belišće
Mjesto i datum
Belišće, Hrvatska, 15.05.2008
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
vino; polifenoli; antioksidansi
(wine; polyphenols; antioxidants)
Sažetak
Antioksidansi su tvari koje štite stanice u organizmu od oksidacije. Vino ima brojne pozitivne učinke na zdravlje ljudi, što se uglavnom objašnjava antioksidacijskim djelovanjem vina. Visoki antioksidacijski potencijal vina, posebno crnih, rezultat je njihova visokog sadržaja polifenolnih spojeva.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-0000000-0548 - Prehrana i životne navike u očuvanju zdravlja (Mandić, Milena, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Ivana Novak Jovanović
(autor)