Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 414150

Tehnološka shema proizvodnje i kontrola kvalitete Fant proizvoda


Matiša, Karla
Tehnološka shema proizvodnje i kontrola kvalitete Fant proizvoda, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 414150 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnološka shema proizvodnje i kontrola kvalitete Fant proizvoda
(Technological production scheme and quality control of Fant products)

Autori
Matiša, Karla

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
23.12

Godina
2008

Stranica
59

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
Fant umaci i dodaci jelima; kontrola kvalitete; voda; natrij klorid; mononatrij glutaminat
(Fant sauces and food additions; quality control; water; sodium choride; monosodium glutamate)

Sažetak
Fant umaci i dodaci jelima su praškasti proizvodi dobiveni miješanjem različitih vrsta dehidratiranih i samljevenih začina i povrća koji se doziraju i pakiraju u odgovarajuću ambalažu. U radu je prikazan i opisan tehnološki proces dobivanja fant proizvoda. Radi osiguranja kakvoće i zdravstvene ispravnosti u industriji se prate parametri kvalitete kao što je udjel vode, natrijeva klorida i mononatrijeva glutaminata. U ovom radu provedeno je ispitivanje navedenih parametara na devedeset uzoraka od kojih je bilo šest različitih vrsta Fant proizvoda: (Fant za kosani odrezak, Fant za gulaš i paprikaš, Fant za čevapčiće, pljeskavice i hamburgere, Fant za grah i variva, Fant za pohanje, Fant za punjenu papriku i sarmu). Analize su provedene pet puta mjesečno u periodu od tri mjeseca za svaku vrstu Fant proizvoda. Dobiveni rezultati uspoređeni su s parametrima propisanim internom specifikacijom za svaki određivani gotovi proizvod. Nakon usporedbe potvrđeno je da svi Fant proizvodi udovoljavaju njihovim zahtjevima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Matiša, Karla
Tehnološka shema proizvodnje i kontrola kvalitete Fant proizvoda, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Matiša, K. (2008) 'Tehnološka shema proizvodnje i kontrola kvalitete Fant proizvoda', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mati\v{s}a, Karla}, year = {2008}, pages = {59}, keywords = {Fant umaci i dodaci jelima, kontrola kvalitete, voda, natrij klorid, mononatrij glutaminat}, title = {Tehnolo\v{s}ka shema proizvodnje i kontrola kvalitete Fant proizvoda}, keyword = {Fant umaci i dodaci jelima, kontrola kvalitete, voda, natrij klorid, mononatrij glutaminat}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mati\v{s}a, Karla}, year = {2008}, pages = {59}, keywords = {Fant sauces and food additions, quality control, water, sodium choride, monosodium glutamate}, title = {Technological production scheme and quality control of Fant products}, keyword = {Fant sauces and food additions, quality control, water, sodium choride, monosodium glutamate}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font