Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 414137

Uvođenje HACCP sustava u veledrogeriju "Milsing"


Markov Singer, Martina
Uvođenje HACCP sustava u veledrogeriju "Milsing", 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 414137 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Uvođenje HACCP sustava u veledrogeriju "Milsing"
(Implementation of HACCP system in drug wholesale "Milsing")

Autori
Markov Singer, Martina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
18.12

Godina
2008

Stranica
84

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
HACCP sustav; analiza opasnosti; veledrogerija
(HACCP; hazard analysis; pharmaceutical wholesale)

Sažetak
HACCP sustav je sistematičan i znanstveno utemeljen sustav analize opasnosti i kontrole kritičnih točaka koji identificira, definira, vrednuje i upravlja potencijalnim opasnostima vezanim uz hranu. HACCP sustav je u Hrvatskoj dio zakonske obveze te ga je potrebno uspostaviti u svim subjektima u poslovanju s hranom do 01. siječnja 2009. Svrha ovog rada bila je pripremiti i prikazati pripremne radnje za uvođenje i implementaciju HACCP sustava u veledrogeriju Milsing registriranu 1999. a koja se isključivo bavi uvozom i distribucijom gotovih proizvoda – dijetetskih i prehrambenih dodataka u originalnom pakiranju proizvođača. Rad je izrađen u veledrogeriji Milsing koristeći sedam načela HACCP sustava. Provedene su analiza opasnosti, određene kritične kontrolne točke i njihove kritične granice, uspostavljen sustav nadzora, utvrđene korektivne mjere te su uspostavljeni postupci verificiranja i dokumentiranja. Rezultati rada pokazali su da je veledrogerija zadovoljila neophodne pripremne radnje za uvođenje i implementaciju HACCP sustava.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Markov Singer, Martina
Uvođenje HACCP sustava u veledrogeriju "Milsing", 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Markov Singer, M. (2008) 'Uvođenje HACCP sustava u veledrogeriju "Milsing"', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Markov Singer, Martina}, year = {2008}, pages = {84}, keywords = {HACCP sustav, analiza opasnosti, veledrogerija}, title = {Uvo\djenje HACCP sustava u veledrogeriju "Milsing"}, keyword = {HACCP sustav, analiza opasnosti, veledrogerija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Markov Singer, Martina}, year = {2008}, pages = {84}, keywords = {HACCP, hazard analysis, pharmaceutical wholesale}, title = {Implementation of HACCP system in drug wholesale "Milsing"}, keyword = {HACCP, hazard analysis, pharmaceutical wholesale}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font