Pregled bibliografske jedinice broj: 414118
Kvaliteta kukuruznog kruha
Kvaliteta kukuruznog kruha, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 414118 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kvaliteta kukuruznog kruha
(Maize bread quality)
Autori
Kovačić, Ivančica
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
10.11
Godina
2008
Stranica
33
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
Kukuruzni kruh; kvaliteta
(maize bread; quality)
Sažetak
U ovom radu proučavana je kvaliteta kukuruznog kruha u razdoblju od šest mjeseci. Deset uzoraka kukuruznog kruha različitih proizvođaća ispitano je svakog mjeseca pomoću metoda propisanih Pravilnikom. Kontrolirani su sljedeći parametri kvalitete: udjel vode, masti, pepela, ugljikohidrata, proteina i celuloze. Svi uzorci kukuruznog kruha odgovaraju Pravilniku, budući da su sve vrijednosti dobivenih parametara kvalitete unutar očekivanih granica propisanih Pravilnikom.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Nada Vahčić
(mentor)