Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 414080

Fizikalno-kemijska svojstva meda


Ledić, Ivana
Fizikalno-kemijska svojstva meda, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 414080 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Fizikalno-kemijska svojstva meda
(Physico-chemical parameters of honey)

Autori
Ledić, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
11.04

Godina
2008

Stranica
53

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
fizikalno-kemijski parametri; med
(physico-chemical parameters; honey)

Sažetak
Med koji se nalazi na tržištu, kvalitativno se razlikuje ovisno o nizu različitih faktora kao što su zemljopisni, vremenski, uvjeti proizvodnje, biljna vrsta, pakiranju i vremenu skladištenja. U ovom radu su analizirani fizikalno-kemijski parametri 114 uzoraka meda 19 različitih vrsta meda prikupljenih na području Republike Hrvatske u sezoni 2006. Odredivani su karakteristični parametri kvalitete meda kao što su maseni udjel vode, električna provodnost, kiselost, maseni udjel reducirajučih šecera i maseni udjel saharoze. Primjećeno je da se maseni udjel vode kretao u rasponu od 15, 96 do 20, 56%, električna provodnost od 0, 207 do1, 642 mS/cm, kiselost od 5, 99 do 45, 63 mmol/kg, maseni udjel reducirajučih šečera od 54, 89 do 72, 65% te maseni udjel saharoze od 0, 36 do 4, 33%. Takoder je uočeno da postoje statistički značajne razlike određivanih parametera između različitih vrsta meda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ledić, Ivana
Fizikalno-kemijska svojstva meda, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Ledić, I. (2008) 'Fizikalno-kemijska svojstva meda', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ledi\'{c}, Ivana}, year = {2008}, pages = {53}, keywords = {fizikalno-kemijski parametri, med}, title = {Fizikalno-kemijska svojstva meda}, keyword = {fizikalno-kemijski parametri, med}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ledi\'{c}, Ivana}, year = {2008}, pages = {53}, keywords = {physico-chemical parameters, honey}, title = {Physico-chemical parameters of honey}, keyword = {physico-chemical parameters, honey}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font