Pregled bibliografske jedinice broj: 4131
Prehrambena tehnologija i biotehnologija
Prehrambena tehnologija i biotehnologija // Znanost u Hrvata : prirodoslovlje i njegova primjena = Centuries of natural science in Croatia : theory and application ; sv. 2 / Pifat Mrzljak, Greta (ur.).
Zagreb: MGC, 1996. str. 540-548
CROSBI ID: 4131 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prehrambena tehnologija i biotehnologija
(Food technology and biotechnology)
Autori
Lovrić, Tomislav ; Konja, Gordana ; Kniewald, Zlatko ; Franekić, Jasna
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, pregledni
Knjiga
Znanost u Hrvata : prirodoslovlje i njegova primjena = Centuries of natural science in Croatia : theory and application ; sv. 2
Urednik/ci
Pifat Mrzljak, Greta
Izdavač
MGC
Grad
Zagreb
Godina
1996
Raspon stranica
540-548
ISBN
953-6100-16-9
Ključne riječi
znanost, prehrambena tehnologija, biotehnologija
(science, food technology, biotechnology)
Sažetak
Prerada poljoprivrednih proizvoda u prehrambene proizvode ima u Hrvatskoj prilično dugu i zapaženu tradiciju. Ona je u početku imala manufakturna i polumanufakturna obilježja, s prelaskom na industrijsku proizvodnju u pojedinim segmentima, sukladno s trendovima u susjednim razvijenim sredinama.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Jasna Franekić
(autor)
Tomislav Lovrić
(autor)
Zlatko Kniewald
(autor)
Gordana Konja
(autor)