Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 411724

Tehnologija piva


Marić, Vladimir
Tehnologija piva / Alegro, Antun (ur.).
Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2009


CROSBI ID: 411724 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnologija piva
(Brewing technology)

Autori
Marić, Vladimir

Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)

Izdavač
Veleučilište u Karlovcu

Grad
Karlovac

Godina
2009

Stranica
270

ISBN
978-953-7343-26-2

Ključne riječi
pivo; proizvodnja piva gornjeg i donjeg vrenja; proizvodnja specifičnih vrsta piva; nadzor proizvodnje piva
(beer; production of ale and lager beer; production of specific beer types; control and monitoring of beer production)

Sažetak
"Tehnologija piva" je suvremena knjiga koja daje prikaz trenutnog stanja razvoja pivarstva u svijetu, a podjeljenja je u 12 poglavlja koja se sadržajem i redoslijedom nadopunjuju, a samostalno čine logične cjeline. U prvom poglavlju prikazan je kratki povijesni razvoj pivarstva, te podjela piva prema različitim kriterijima (npr. vrsti kvasca za vrenje, masenom udjelu ekstrakta u sladovini, glavnoj sirovini za proizvodnju sladovine itd.). U slijedećih sedam poglavlja (2-8) detaljno se obrazlaže proces proizvodnje piva donjeg vrenja od proizvodnje sladovine do otakanja piva u različite vrste ambalaže (npr. bačve, limenke, staklene, PET i aluminijske boce). Osim toga, u ovoj knjizi detaljno su opisani i procesi proizvodnje laganih, dijetalnih i bezalkoholnih piva (poglavlje 9), te britanskih i njemačkih piva gornjeg vrenja (poglavlje 10) kao i specifičnosti proizvodnje piva u malim pivovarama (poglavlje 11). Nadalje, svi aspekti proizvodnje piva su u ovoj knjizi obrađeni na jednostavan i lako razumljiv način što ovu knjigu čini lako prihvatljivom kao nastavno pomagalo. Razumjevanje teksta dodatno olakšavaju mnogobrojne slike i tablice s obrazloženjima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0581990-1997 - Primjena integriranih bioprocesa u proizvodnji mliječne kiseline (Novak, Srđan, MZOS ) ( CroRIS)
058-0581990-2004 - Hibridni integrirani bioprocesi i održivost proizvodnje organskih otapala (Šantek, Božidar, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vladimir Marić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Marić, Vladimir
Tehnologija piva / Alegro, Antun (ur.).
Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2009
Alegro, A. (ur.) (2009) Tehnologija piva. Karlovac. Veleučilište u Karlovcu.
@unknown{unknown, author = {Mari\'{c}, Vladimir}, editor = {Alegro, A.}, year = {2009}, pages = {270}, keywords = {pivo, proizvodnja piva gornjeg i donjeg vrenja, proizvodnja specifi\v{c}nih vrsta piva, nadzor proizvodnje piva}, isbn = {978-953-7343-26-2}, title = {Tehnologija piva}, keyword = {pivo, proizvodnja piva gornjeg i donjeg vrenja, proizvodnja specifi\v{c}nih vrsta piva, nadzor proizvodnje piva}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Karlovcu}, publisherplace = {Karlovac} }
@unknown{unknown, author = {Mari\'{c}, Vladimir}, editor = {Alegro, A.}, year = {2009}, pages = {270}, keywords = {beer, production of ale and lager beer, production of specific beer types, control and monitoring of beer production}, isbn = {978-953-7343-26-2}, title = {Brewing technology}, keyword = {beer, production of ale and lager beer, production of specific beer types, control and monitoring of beer production}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Karlovcu}, publisherplace = {Karlovac} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font