Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 411584

Utjecaj toplinskih predtretmana na skladišnu sposobnost plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.)


Palčić, Iva
Utjecaj toplinskih predtretmana na skladišnu sposobnost plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.), 2009., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 411584 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj toplinskih predtretmana na skladišnu sposobnost plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.)
(Effects of prestorage heat treatments on Satsuma mandarin fruits (Citrus unshiu M., cv. owari) quality after storage)

Autori
Palčić, Iva

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
12.05

Godina
2009

Stranica
24

Mentor
Martina Skendrović Babojelić

Ključne riječi
Citrus unshiu Marc.; toplinski predtretman; kalo; kvaliteta plodova
(Citrus unshiu Marc.; hot water dipping pre-treatment; fruit weight loss; mandarin fruit quality)

Sažetak
Istraživan je utjecaj topliskih predtretmana potapanjem plodova u toplu vodu na 48°C ( HWD 48) i 52°C (HWD 52), te kontrole (izostanak predtretmana) na kakvoću plodova mandarine (Citrus unshiu Marc., cv. Owari) nakon 8 tjedana skladištenja na temperaturi od +1°C. Dobiveni rezultati upućuju da je kod plodova tretiranih toplom vodom došlo do manjeg gubitka na težini u odnosu na kontrolu, a utvrđen je signifikantan utjecaj predtretmana na kakvoću plodova. Boljim predtretmanom se pokazao HWD 48 čijom su se primjenom postigli najmanji gubici plodova na težini, a zadržala zadovoljavajuća kakvoća.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-0000000-3566 - Biokemijske i histološke promjene u plodovima mandarine tijekom skladištenja

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Palčić, Iva
Utjecaj toplinskih predtretmana na skladišnu sposobnost plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.), 2009., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Palčić, I. (2009) 'Utjecaj toplinskih predtretmana na skladišnu sposobnost plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.)', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pal\v{c}i\'{c}, Iva}, year = {2009}, pages = {24}, keywords = {Citrus unshiu Marc., toplinski predtretman, kalo, kvaliteta plodova}, title = {Utjecaj toplinskih predtretmana na skladi\v{s}nu sposobnost plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.)}, keyword = {Citrus unshiu Marc., toplinski predtretman, kalo, kvaliteta plodova}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pal\v{c}i\'{c}, Iva}, year = {2009}, pages = {24}, keywords = {Citrus unshiu Marc., hot water dipping pre-treatment, fruit weight loss, mandarin fruit quality}, title = {Effects of prestorage heat treatments on Satsuma mandarin fruits (Citrus unshiu M., cv. owari) quality after storage}, keyword = {Citrus unshiu Marc., hot water dipping pre-treatment, fruit weight loss, mandarin fruit quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font