Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 410189

Određivanje L-askorbinske kiseline u prirodnim i prehrambenim proizvodima u ćeliji s protočnim ubrizgavanjem (FIA)


Bratković, Nenad; Filipović Kovačević, Željka; Mikšaj, Miroslav; Kruhak, Ivan
Određivanje L-askorbinske kiseline u prirodnim i prehrambenim proizvodima u ćeliji s protočnim ubrizgavanjem (FIA) // CEFood Congress Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2008. (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 410189 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje L-askorbinske kiseline u prirodnim i prehrambenim proizvodima u ćeliji s protočnim ubrizgavanjem (FIA)
(Determination of L-ascorbic acid in natural samples and dietary products by flow-injection analisyis)

Autori
Bratković, Nenad ; Filipović Kovačević, Željka ; Mikšaj, Miroslav ; Kruhak, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
CEFood Congress Book of Abstracts / Galić, Kata - Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2008

ISBN
978-953-99725-2-1

Skup
4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of FOOD TECHNOLOGISTS, BIOTECHNOLOGISTS AND NUTRITIONISTS

Mjesto i datum
Cavtat, Hrvatska, 15.05.2008. - 17.05.2008

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
L-askorbinska kiselina; tirozinaza; amperometrija
(L-ascorbic acid; tyrosinase (Mushroom tyrosinase); amperometry)

Sažetak
Electrochemical analytical techniques(amperometry)have been studied for determination of L-ascorbic acid in natural and dietary products. The electrochemical biosensor was constructed by using gelatin and crosslinking agent glutaraldehyde to immobilise tyrosinase(Mushroom tyrosinase), polyphenol-oxidase or ascorbate-oxidase on graphite electrode.Amperometric measurements were performed using standard electrochemical cell and flow-injection cell(FIA).As a referential analytical method spectrophotometry has been applied.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Kemija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0582261-2253 - Ekološke priprave i elektrokemijska karakterizacija biološki aktivnih spojeva (Jukić, Marijana, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Bratković, Nenad; Filipović Kovačević, Željka; Mikšaj, Miroslav; Kruhak, Ivan
Određivanje L-askorbinske kiseline u prirodnim i prehrambenim proizvodima u ćeliji s protočnim ubrizgavanjem (FIA) // CEFood Congress Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2008. (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
Bratković, N., Filipović Kovačević, Ž., Mikšaj, M. & Kruhak, I. (2008) Određivanje L-askorbinske kiseline u prirodnim i prehrambenim proizvodima u ćeliji s protočnim ubrizgavanjem (FIA). U: Galić, K. (ur.)CEFood Congress Book of Abstracts.
@article{article, author = {Bratkovi\'{c}, Nenad and Filipovi\'{c} Kova\v{c}evi\'{c}, \v{Z}eljka and Mik\v{s}aj, Miroslav and Kruhak, Ivan}, editor = {Gali\'{c}, K.}, year = {2008}, pages = {187}, keywords = {L-askorbinska kiselina, tirozinaza, amperometrija}, isbn = {978-953-99725-2-1}, title = {Odre\djivanje L-askorbinske kiseline u prirodnim i prehrambenim proizvodima u \'{c}eliji s proto\v{c}nim ubrizgavanjem (FIA)}, keyword = {L-askorbinska kiselina, tirozinaza, amperometrija}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam}, publisherplace = {Cavtat, Hrvatska} }
@article{article, author = {Bratkovi\'{c}, Nenad and Filipovi\'{c} Kova\v{c}evi\'{c}, \v{Z}eljka and Mik\v{s}aj, Miroslav and Kruhak, Ivan}, editor = {Gali\'{c}, K.}, year = {2008}, pages = {187}, keywords = {L-ascorbic acid, tyrosinase (Mushroom tyrosinase), amperometry}, isbn = {978-953-99725-2-1}, title = {Determination of L-ascorbic acid in natural samples and dietary products by flow-injection analisyis}, keyword = {L-ascorbic acid, tyrosinase (Mushroom tyrosinase), amperometry}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam}, publisherplace = {Cavtat, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font