Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 409230

Određivanje probavljivosti nativnih škrobova kukuruza, voštanog kukuruza i tapioke


Klenkar, Jelena
Određivanje probavljivosti nativnih škrobova kukuruza, voštanog kukuruza i tapioke, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 409230 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje probavljivosti nativnih škrobova kukuruza, voštanog kukuruza i tapioke
(Digestibility determination of native corn, waxy corn and tapioca starches)

Autori
Klenkar, Jelena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
16.10

Godina
2008

Stranica
26

Mentor
Babić, Jurislav

Ključne riječi
Rezistentni škrob ; funkcionalna svojstva ; primjena RS
(Resistant starch ; functional properties ; RS application)

Sažetak
Rezistentni škrob je frakcija škroba otporna na probavu u ljudskom organizmu. Dijeli se na četiri podgrupe: RS1, RS2, RS3 i RS4. Na njegovu formaciju utječu različiti faktori, kao što su svojstva škroba, interakcija škroba sa ostalim sastojcima hrane, te uvjeti čuvanja i procesiranja. Zbog svojstava sličnih vlaknima, rezistentni škrob ima važna funkcionalna svojstva u organizmu. Cilj ovog rada bio je odrediti probavljivost škrobova kukuruza, voštanog kukuruza i tapioke primjenom enzimske metode AOAC 2002.02.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130473-0571 - Razvoj novih modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj industriji (Šubarić, Drago, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jurislav Babić (mentor)

Avatar Url Jelena Klenkar (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Klenkar, Jelena
Određivanje probavljivosti nativnih škrobova kukuruza, voštanog kukuruza i tapioke, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Klenkar, J. (2008) 'Određivanje probavljivosti nativnih škrobova kukuruza, voštanog kukuruza i tapioke', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Klenkar, Jelena}, year = {2008}, pages = {26}, keywords = {Rezistentni \v{s}krob, funkcionalna svojstva, primjena RS}, title = {Odre\djivanje probavljivosti nativnih \v{s}krobova kukuruza, vo\v{s}tanog kukuruza i tapioke}, keyword = {Rezistentni \v{s}krob, funkcionalna svojstva, primjena RS}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Klenkar, Jelena}, year = {2008}, pages = {26}, keywords = {Resistant starch, functional properties, RS application}, title = {Digestibility determination of native corn, waxy corn and tapioca starches}, keyword = {Resistant starch, functional properties, RS application}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font