Pregled bibliografske jedinice broj: 409215
Proizvodnja tvrdih bombona
Proizvodnja tvrdih bombona, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 409215 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja tvrdih bombona
(Hard candy production)
Autori
Dropulja, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
02.10
Godina
2008
Stranica
27
Mentor
Babić, Jurislav
Ključne riječi
tvrdi bomboni; proizvodnja tvrdih bombona; saharoza; škrobni sirup; aditivi
(hard candies; hard candies production; sucrose; starch syrup; additives)
Sažetak
Tvrdi bomboni su proizvodi koji se pripravljaju iz otopine šećera vrlo visoke koncentracije u koju se dodaju različite arome i boje. Osnovna sirovina za proizvodnju bombonskih proizvoda, a samim time i tvrdih bombona, su saharoza, škrobni sirupi i/ili invertni šećer. Osim šećernih sirovina koristite se arome, boje, prehrambene kiseline i dr. Bomboni se proizvode otapanjem šećera u vodi kako bi se pripravila šećerna otopina, koja se uparava dok se ne postigne određena koncentracija (bombonska masa). Bombonska masa se nakon priprave obrađuje različitim postupcima i uređajima uz dodatak aditiva. Na kraju se se primjenjuju određeni postupci obrade površine zbog trajnosti i zaštite istih te pakiranje i skladištenje gotovih proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-1130473-0571 - Razvoj novih modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj industriji (Šubarić, Drago, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Jurislav Babić
(mentor)