Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 409215

Proizvodnja tvrdih bombona


Dropulja, Ivana
Proizvodnja tvrdih bombona, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 409215 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja tvrdih bombona
(Hard candy production)

Autori
Dropulja, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
02.10

Godina
2008

Stranica
27

Mentor
Babić, Jurislav

Ključne riječi
tvrdi bomboni; proizvodnja tvrdih bombona; saharoza; škrobni sirup; aditivi
(hard candies; hard candies production; sucrose; starch syrup; additives)

Sažetak
Tvrdi bomboni su proizvodi koji se pripravljaju iz otopine šećera vrlo visoke koncentracije u koju se dodaju različite arome i boje. Osnovna sirovina za proizvodnju bombonskih proizvoda, a samim time i tvrdih bombona, su saharoza, škrobni sirupi i/ili invertni šećer. Osim šećernih sirovina koristite se arome, boje, prehrambene kiseline i dr. Bomboni se proizvode otapanjem šećera u vodi kako bi se pripravila šećerna otopina, koja se uparava dok se ne postigne određena koncentracija (bombonska masa). Bombonska masa se nakon priprave obrađuje različitim postupcima i uređajima uz dodatak aditiva. Na kraju se se primjenjuju određeni postupci obrade površine zbog trajnosti i zaštite istih te pakiranje i skladištenje gotovih proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130473-0571 - Razvoj novih modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj industriji (Šubarić, Drago, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jurislav Babić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Dropulja, Ivana
Proizvodnja tvrdih bombona, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Dropulja, I. (2008) 'Proizvodnja tvrdih bombona', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Dropulja, Ivana}, year = {2008}, pages = {27}, keywords = {tvrdi bomboni, proizvodnja tvrdih bombona, saharoza, \v{s}krobni sirup, aditivi}, title = {Proizvodnja tvrdih bombona}, keyword = {tvrdi bomboni, proizvodnja tvrdih bombona, saharoza, \v{s}krobni sirup, aditivi}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Dropulja, Ivana}, year = {2008}, pages = {27}, keywords = {hard candies, hard candies production, sucrose, starch syrup, additives}, title = {Hard candy production}, keyword = {hard candies, hard candies production, sucrose, starch syrup, additives}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font