Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 408885

Promjene fizikalno-kemijskih parametara štrudli tijekom skladištenja


Vrbanić, Željka
Promjene fizikalno-kemijskih parametara štrudli tijekom skladištenja, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 408885 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Promjene fizikalno-kemijskih parametara štrudli tijekom skladištenja
(Psysiohemical parameter changes of strudel during storage)

Autori
Vrbanić, Željka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
29.05

Godina
2009

Stranica
74

Mentor
Komes, Draženka

Neposredni voditelj
Šustra, Ante

Ključne riječi
Štrudle; Migracija vode; Aktivitet vode; Ugljikohidrati
(Strudel; Water migration; Water activity; Carbohydrates)

Sažetak
Štrudle zbog raznovrsnih voćnih punjenja (marmelada) poželjni su konditorski proizvodi mnogih potrošača. S droge strane, njihova proizvodnja zadaje mnogo problema proizvođačima jer tijekom skladištenja dolazi do migracije vode iz punjenja u tijesto te se time narušava kakvoća štrudli. U radu su praćene promjene pojedinih fizikalno-kemijskih parametara (aktiviteta vode, udjela vode, suhe tvari, pH, ugljikohidrata) i senzorskih svojstava štrudli, proizvedenih u industrijskim uvjetima, tijekom dvomjesečnog skladištenja. Aktivitet vode u štrudlama najviše se mijenja u prva dva dana nakon pečenja, a najviše se smanjuje nakon 3 dana stajanja, kada dolazi do isušivanja punjenja. Udjel ugljikohidrata (glukoze, saharoze, fruktoze) u štrudlama također se smanjuje tijekom skladištenja, kao i njihova senzorska kakvoća.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0000000-3470 - Stabilnost alkaloida i polifenola u proizvodima biljnog podrijetla (Komes, Draženka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ante Šustra (mentor)

Avatar Url Draženka Komes (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vrbanić, Željka
Promjene fizikalno-kemijskih parametara štrudli tijekom skladištenja, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Vrbanić, Ž. (2009) 'Promjene fizikalno-kemijskih parametara štrudli tijekom skladištenja', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vrbani\'{c}, \v{Z}eljka}, year = {2009}, pages = {74}, keywords = {\v{S}trudle, Migracija vode, Aktivitet vode, Ugljikohidrati}, title = {Promjene fizikalno-kemijskih parametara \v{s}trudli tijekom skladi\v{s}tenja}, keyword = {\v{S}trudle, Migracija vode, Aktivitet vode, Ugljikohidrati}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vrbani\'{c}, \v{Z}eljka}, year = {2009}, pages = {74}, keywords = {Strudel, Water migration, Water activity, Carbohydrates}, title = {Psysiohemical parameter changes of strudel during storage}, keyword = {Strudel, Water migration, Water activity, Carbohydrates}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font