Pregled bibliografske jedinice broj: 407783
Kadrovi - nositelji kreativnosti, kvalitete i produktivnosti
Kadrovi - nositelji kreativnosti, kvalitete i produktivnosti // Kvaliteta, inovacije, promjene - ključ opstanka
Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2008. (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 407783 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kadrovi - nositelji kreativnosti, kvalitete i produktivnosti
(Human Resources -Bearers of Creativity, Quality and Productivity)
Autori
Avelini Holjevac, Ivanka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Kvaliteta, inovacije, promjene - ključ opstanka
/ - Zagreb : Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2008
Skup
9. Hrvatska konferencija o kvaliteti
Mjesto i datum
Zadar, Hrvatska, 21.04.2008. - 23.04.2008
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
produktivnost; kvaliteta; konkuretnost; kadrovi
(productivity; quality; competitiveness; human resources)
Sažetak
Produktivnost rada i kvaliteta proizvoda i usluga su temelj na kojem se gradi konkurentnost na suvremenom vrlo zahtjevnom i dinamičnom tržištu. Tko želi doći, održati se i razvijati na tržištu treba nuditi kvalitetan proizvod prilagođen sve većim potrebama, zahtjevima i očekivanjima suvremenog kupca. Najveći uspjeh ostvaruje onaj tko zna predvidjeti potrebe i zahtjeve, te ponuditi više od očekivanja kupca. Povećanjem konkurentnosti gospodarstva povećava se rast bruto domaćeg proizvoda (GDP). Produktivnost rada i kvaliteta su predmet kontinuiranog ekonomskog istraživanja, a rezultati istraživanja trebaju poslužiti za podizanje nivoa produktivnosti i kvalitete proizvoda i usluga i tako povećati poslovnu izvrsnost, efektivnost i efikasnost poslovanja hrvatskog gospodarstva. Istraživanjem se utvrđuju utjecajni faktori i suvremene tehnike i metode kadrovskog menadžmenta koje omogućavaju povećanje efikasnosti rada i kvalitete proizvoda i usluga ili ukratko: znanjem do izvrsnosti. Cilj istraživanja je predložiti mjere i model za optimalizaciju produktivnosti i kvalitete rada i na taj način povećati konkurentnost hrvatskog proizvoda na europskom tržištu. Cilj ukazuje na potrebu i važnost istraživanja. Metode istraživanja: metoda dedukcije i indukcije, komparacije i raščlanjivanja, analize i sinteze, razne statističke metode.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Projekti:
116-1162459-2458 - Modeli i standardi kvalitete i poslovne izvrsnosti za hotelsku industriju
Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija
Profili:
Ivanka Avelini-Holjevac
(autor)