Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 4049

Stabilnost jogurta sa pšeničnim klicama


Berković, Katarina; Lalić, Ljerka Marija; Prejac, Sandra; Mamić, Marina
Stabilnost jogurta sa pšeničnim klicama // 32 Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Organizacijski odbor simpozija (ur.).
Zagreb: Mljekarsko društvo, Zagreb, 1996. (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 4049 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Stabilnost jogurta sa pšeničnim klicama
(The stability of yoghurt supplemented with wheat germs)

Autori
Berković, Katarina ; Lalić, Ljerka Marija ; Prejac, Sandra ; Mamić, Marina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
32 Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Organizacijski odbor simpozija - Zagreb : Mljekarsko društvo, Zagreb, 1996

Skup
32 Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 28.11.1996. - 30.11.1996

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
jogurt; pšenične klice; stabilnost
(yoghurt; wheat germs; stability)

Sažetak
Pšenične klice su nusproizvod mlinske industrije. Po svom sastavu su bogat izvor vitamina (karotina, vitamina E i vitamina skupine B) i prikladne su za jelo. Njihovom se konzumacijom može nadoknaditi nedostatak različitih sastojaka u pehrani. Uloga pšeničnih klica je važna jer su potencijalni visokovrijedni dodatak drugim prehrambenim proizvodima. Laboratorijski su pripravljeni uzorci jogurta s dodatkom pšeničnih klica, a tijekom skladištenja praćeni su reološki parametri pripravljenih uzoraka uz kontrolu konzistencije i izdvajanja tekućine. Plastična svojstva klica povećavaju se porastom vlage, tako da povoljno djeluju na reološka svojstva uzoraka. Kontrolom pH vrijednosti i provodljivosti prati se stabilnost uzoraka.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058101

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Katarina Berković (autor)

Avatar Url Sandra Hamin (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Berković, Katarina; Lalić, Ljerka Marija; Prejac, Sandra; Mamić, Marina
Stabilnost jogurta sa pšeničnim klicama // 32 Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Organizacijski odbor simpozija (ur.).
Zagreb: Mljekarsko društvo, Zagreb, 1996. (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
Berković, K., Lalić, L., Prejac, S. & Mamić, M. (1996) Stabilnost jogurta sa pšeničnim klicama. U: Organizacijski odbor simpozija (ur.)32 Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka.
@article{article, author = {Berkovi\'{c}, Katarina and Lali\'{c}, Ljerka Marija and Prejac, Sandra and Mami\'{c}, Marina}, year = {1996}, pages = {33}, keywords = {jogurt, p\v{s}eni\v{c}ne klice, stabilnost}, title = {Stabilnost jogurta sa p\v{s}eni\v{c}nim klicama}, keyword = {jogurt, p\v{s}eni\v{c}ne klice, stabilnost}, publisher = {Mljekarsko dru\v{s}tvo, Zagreb}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Berkovi\'{c}, Katarina and Lali\'{c}, Ljerka Marija and Prejac, Sandra and Mami\'{c}, Marina}, year = {1996}, pages = {33}, keywords = {yoghurt, wheat germs, stability}, title = {The stability of yoghurt supplemented with wheat germs}, keyword = {yoghurt, wheat germs, stability}, publisher = {Mljekarsko dru\v{s}tvo, Zagreb}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font