Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 4044

Utjecaj peludi i meda na elektrokemijska svojstva jogurta


Lalić, Ljerka Marija; Berković, Katarina; Njegovan, Aleksandra
Utjecaj peludi i meda na elektrokemijska svojstva jogurta // 32 Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Organizacijski odbor simpozija (ur.).
Opatija, Hrvatska: Mljekarsko društvo, Zagreb, 1996. (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 4044 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj peludi i meda na elektrokemijska svojstva jogurta
(The influence of pollen and honey on yoghurt electrochemical properties)

Autori
Lalić, Ljerka Marija ; Berković, Katarina ; Njegovan, Aleksandra

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
32 Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Organizacijski odbor simpozija - : Mljekarsko društvo, Zagreb, 1996

Skup
32 Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 28.11.1996. - 30.11.1996

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
med; pelud; jogurt; elektrokemijska svojstva
(honey; pollen; yoghurt; electrochemical properties)

Sažetak
Dodatkom peludi i meda u jogurt povećana je njegova nutritivna vrijednost. Uzorci jogurta propravljeni su laboratorijski dodatkom različitih masenih udjela peludi ili meda i skladišteni su u plastičnim polistirenskim čašicama volumena 0.2 L pri temperaturi +5^oC. Tijekom skladištenja praćene su vizuelne promjene i elektrokemijski parametri uzoraka. Na osnovu određivanih parametara (provodljivosti i pH) može se zaključiti stabilnost i kvaliteta pripravljenih uzoraka. Određivani parametri mogu poslužiti kao pokazatelji kvalitete tijekom određivanog perioda skladištenja uzoraka.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058101

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Lalić, Ljerka Marija; Berković, Katarina; Njegovan, Aleksandra
Utjecaj peludi i meda na elektrokemijska svojstva jogurta // 32 Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Organizacijski odbor simpozija (ur.).
Opatija, Hrvatska: Mljekarsko društvo, Zagreb, 1996. (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
Lalić, L., Berković, K. & Njegovan, A. (1996) Utjecaj peludi i meda na elektrokemijska svojstva jogurta. U: Organizacijski odbor simpozija (ur.)32 Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka.
@article{article, author = {Lali\'{c}, Ljerka Marija and Berkovi\'{c}, Katarina and Njegovan, Aleksandra}, year = {1996}, pages = {33}, keywords = {med, pelud, jogurt, elektrokemijska svojstva}, title = {Utjecaj peludi i meda na elektrokemijska svojstva jogurta}, keyword = {med, pelud, jogurt, elektrokemijska svojstva}, publisher = {Mljekarsko dru\v{s}tvo, Zagreb}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Lali\'{c}, Ljerka Marija and Berkovi\'{c}, Katarina and Njegovan, Aleksandra}, year = {1996}, pages = {33}, keywords = {honey, pollen, yoghurt, electrochemical properties}, title = {The influence of pollen and honey on yoghurt electrochemical properties}, keyword = {honey, pollen, yoghurt, electrochemical properties}, publisher = {Mljekarsko dru\v{s}tvo, Zagreb}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font