Pregled bibliografske jedinice broj: 4044
Utjecaj peludi i meda na elektrokemijska svojstva jogurta
Utjecaj peludi i meda na elektrokemijska svojstva jogurta // 32 Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Organizacijski odbor simpozija (ur.).
Opatija, Hrvatska: Mljekarsko društvo, Zagreb, 1996. (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 4044 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj peludi i meda na elektrokemijska svojstva jogurta
(The influence of pollen and honey on yoghurt electrochemical properties)
Autori
Lalić, Ljerka Marija ; Berković, Katarina ; Njegovan, Aleksandra
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
32 Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka
/ Organizacijski odbor simpozija - : Mljekarsko društvo, Zagreb, 1996
Skup
32 Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 28.11.1996. - 30.11.1996
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
med; pelud; jogurt; elektrokemijska svojstva
(honey; pollen; yoghurt; electrochemical properties)
Sažetak
Dodatkom peludi i meda u jogurt povećana je njegova nutritivna vrijednost. Uzorci jogurta propravljeni su laboratorijski dodatkom različitih masenih udjela peludi ili meda i skladišteni su u plastičnim polistirenskim čašicama volumena 0.2 L pri temperaturi +5^oC. Tijekom skladištenja praćene su vizuelne promjene i elektrokemijski parametri uzoraka. Na osnovu određivanih parametara (provodljivosti i pH) može se zaključiti stabilnost i kvaliteta pripravljenih uzoraka. Određivani parametri mogu poslužiti kao pokazatelji kvalitete tijekom određivanog perioda skladištenja uzoraka.
Izvorni jezik
Hrvatski