Pregled bibliografske jedinice broj: 403880
Aroma mladih crnih vina proizvedenih pri različitim uvjetima maceracije
Aroma mladih crnih vina proizvedenih pri različitim uvjetima maceracije, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
CROSBI ID: 403880 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Aroma mladih crnih vina proizvedenih pri različitim uvjetima maceracije
(The influence of a different maceration conditions on the aroma of young red wines)
Autori
Klepac, Tina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki
Mjesto
Zagreb
Datum
15.10
Godina
2003
Stranica
53
Mentor
Banović, Mara
Ključne riječi
Aroma; crno vino; hlapljive komponente; plinska kromatografija
(Aroma; red wine; volatile compounds; gas chromatography)
Sažetak
Cilj rada bio je utvrditi utjecaj uvjeta maceracije na hlapljive komponente mladih crnih vina. Odabrane su sorte Babić i Plavac mali. Fermentacija je provedena s autohtonim kvascima a a uvjeti maceracije varirani su s obzirom na temperaturu i vrijeme trajanja. Uzorci mladih vina analizirani su metodom plinske kromatografije sa headspace uzorkivačem. Kvalitativno i kvantitativno utvrđeno je 15 hlapljivih spojeva, a njihov udjel ovisio je o uvjetima maceracije i sorti grožđa.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0058017
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Mara Banović
(mentor)