Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 403880

Aroma mladih crnih vina proizvedenih pri različitim uvjetima maceracije


Klepac, Tina
Aroma mladih crnih vina proizvedenih pri različitim uvjetima maceracije, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb


CROSBI ID: 403880 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Aroma mladih crnih vina proizvedenih pri različitim uvjetima maceracije
(The influence of a different maceration conditions on the aroma of young red wines)

Autori
Klepac, Tina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki

Mjesto
Zagreb

Datum
15.10

Godina
2003

Stranica
53

Mentor
Banović, Mara

Ključne riječi
Aroma; crno vino; hlapljive komponente; plinska kromatografija
(Aroma; red wine; volatile compounds; gas chromatography)

Sažetak
Cilj rada bio je utvrditi utjecaj uvjeta maceracije na hlapljive komponente mladih crnih vina. Odabrane su sorte Babić i Plavac mali. Fermentacija je provedena s autohtonim kvascima a a uvjeti maceracije varirani su s obzirom na temperaturu i vrijeme trajanja. Uzorci mladih vina analizirani su metodom plinske kromatografije sa headspace uzorkivačem. Kvalitativno i kvantitativno utvrđeno je 15 hlapljivih spojeva, a njihov udjel ovisio je o uvjetima maceracije i sorti grožđa.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058017

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Mara Banović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Klepac, Tina
Aroma mladih crnih vina proizvedenih pri različitim uvjetima maceracije, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
Klepac, T. (2003) 'Aroma mladih crnih vina proizvedenih pri različitim uvjetima maceracije', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Klepac, Tina}, year = {2003}, pages = {53}, keywords = {Aroma, crno vino, hlapljive komponente, plinska kromatografija}, title = {Aroma mladih crnih vina proizvedenih pri razli\v{c}itim uvjetima maceracije}, keyword = {Aroma, crno vino, hlapljive komponente, plinska kromatografija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Klepac, Tina}, year = {2003}, pages = {53}, keywords = {Aroma, red wine, volatile compounds, gas chromatography}, title = {The influence of a different maceration conditions on the aroma of young red wines}, keyword = {Aroma, red wine, volatile compounds, gas chromatography}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font