Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 401669

Određivanje koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tvrdo-slatke forumule stacionarnom metodom


Mijić, Danijel
Određivanje koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tvrdo-slatke forumule stacionarnom metodom, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 401669 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tvrdo-slatke forumule stacionarnom metodom
(Determination of thermal conductivity coefficient of dough hard-aweet formula by steady-state method)

Autori
Mijić, Danijel

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
17.11

Godina
2006

Stranica
37

Mentor
Šeruga, Bernarda

Ključne riječi
TC1; koeficijent toplinske provodljivosti; tijesto HS formule; gustoća
(TC1; thermal conductivity coefficient; HS formula; dough; bulk density)

Sažetak
Podataka o svojstvima sirovina i proizvoda prehrambene insdustirje, a posebno pekarske, ima relativno malo. Ovi podaci su bitni za energetsko bilanciranje i praćenje procesa. U ovom radu prikazani su rezultati određivnaja koeficijenta toplinske provodljivosti standardnog tijesta tvrdo-slatke (HS) formule, te određivanje gustoće vaganjem poznatih volumena tijesta (1 cm3) na sobnoj temperaturi (25°C). Mjerenja su provedena u temperaturnom intervalu od 35-60°C za tijesto HS formule s oscilacijom +/- 1°C, uz mogućnost reguliranja debljine uzorka od 3 do 10 mm. Uvijeti mjerenja kontorlirani su pomoću računala. Najmanja vrijednost koeficijenta toplinske provodljivosti za tijesto HS formule određena je na temperaturi od 49, 5+/- 0, 0676 °C i iznosi 0, 2169+/- 0, 0170 W/mK, dok je najveća vrijednost određena na temperaturi od 39, 1+/-0, 0365°C i iznosi 0, 317+/-0, 0223 W/mK. Srednja vrijednost gustoće za tijesto tvrdo-slatke (HS) formule na sobnoj temperaturi (25°C) iznosi 1, 3678+/-0, 0206 g/cm3.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Bernarda Šeruga (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mijić, Danijel
Određivanje koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tvrdo-slatke forumule stacionarnom metodom, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Mijić, D. (2006) 'Određivanje koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tvrdo-slatke forumule stacionarnom metodom', diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Miji\'{c}, Danijel}, year = {2006}, pages = {37}, keywords = {TC1, koeficijent toplinske provodljivosti, tijesto HS formule, gusto\'{c}a}, title = {Odre\djivanje koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tvrdo-slatke forumule stacionarnom metodom}, keyword = {TC1, koeficijent toplinske provodljivosti, tijesto HS formule, gusto\'{c}a}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Miji\'{c}, Danijel}, year = {2006}, pages = {37}, keywords = {TC1, thermal conductivity coefficient, HS formula, dough, bulk density}, title = {Determination of thermal conductivity coefficient of dough hard-aweet formula by steady-state method}, keyword = {TC1, thermal conductivity coefficient, HS formula, dough, bulk density}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font