Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 400206

Potencijal iskorištenja ostataka nakon proizvodnje vina za dobivanje toplinske energije


Voća, Neven; Krička, Tajana; Jurišić, Vanja; Brlek Savić, Tea; Matin, Ana
Potencijal iskorištenja ostataka nakon proizvodnje vina za dobivanje toplinske energije // Zbornik radova / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009. str. 880-884 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 400206 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Potencijal iskorištenja ostataka nakon proizvodnje vina za dobivanje toplinske energije
(The potential of utilization of residue after wine production for obtaining thermal energy)

Autori
Voća, Neven ; Krička, Tajana ; Jurišić, Vanja ; Brlek Savić, Tea ; Matin, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009, 880-884

ISBN
978-953-6331-67-3

Skup
44. Hrvatski i 4. Međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 16.02.2009. - 20.02.2009

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
Vinska komina; peletiranje; energetska vrijednost; toplinska energija
(Grape marc; pelleting; energetic value; thermal energy)

Sažetak
U ovom radu će se istražiti energetski potencijal dorađene vinske komine sorte Žlahtina i Syrah u svrhu proizvodnje toplinske energije. Laboratorijskim peletiranjem vinske komine dobit će se proizvod veće gustoće, bolje volumetrijske ogrjevne vrijednosti, što ima za posljedicu smanjenje troškova transporta i skladištenja te kvalitetnije izgaranje prilikom proizvodnje toplinske energije. Kvaliteta peleta kao biogoriva ne može se definirati bez utvrđivanja njenih fizikalno-kemijskih, odnosno gorivih svojstava. Utvrdit će se energetski potencijal vinske komine i mogućnost njezinog korištenja kao energenta u proizvodnji toplinske energije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ana Matin (autor)

Avatar Url Tea Brlek Savić (autor)

Avatar Url Neven Voća (autor)

Avatar Url Vanja Jurišić (autor)

Avatar Url Tajana Krička (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Voća, Neven; Krička, Tajana; Jurišić, Vanja; Brlek Savić, Tea; Matin, Ana
Potencijal iskorištenja ostataka nakon proizvodnje vina za dobivanje toplinske energije // Zbornik radova / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009. str. 880-884 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Voća, N., Krička, T., Jurišić, V., Brlek Savić, T. & Matin, A. (2009) Potencijal iskorištenja ostataka nakon proizvodnje vina za dobivanje toplinske energije. U: Marić, S. & Lončarić, Z. (ur.)Zbornik radova.
@article{article, author = {Vo\'{c}a, Neven and Kri\v{c}ka, Tajana and Juri\v{s}i\'{c}, Vanja and Brlek Savi\'{c}, Tea and Matin, Ana}, year = {2009}, pages = {880-884}, keywords = {Vinska komina, peletiranje, energetska vrijednost, toplinska energija}, isbn = {978-953-6331-67-3}, title = {Potencijal iskori\v{s}tenja ostataka nakon proizvodnje vina za dobivanje toplinske energije}, keyword = {Vinska komina, peletiranje, energetska vrijednost, toplinska energija}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Vo\'{c}a, Neven and Kri\v{c}ka, Tajana and Juri\v{s}i\'{c}, Vanja and Brlek Savi\'{c}, Tea and Matin, Ana}, year = {2009}, pages = {880-884}, keywords = {Grape marc, pelleting, energetic value, thermal energy}, isbn = {978-953-6331-67-3}, title = {The potential of utilization of residue after wine production for obtaining thermal energy}, keyword = {Grape marc, pelleting, energetic value, thermal energy}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font