Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 39805

Usluga prehrane u zdravstvenom turizmu


Cerović, Zdenko
Usluga prehrane u zdravstvenom turizmu // Zdravstveni turizam za 21. stoljeće / Rožanić, Igor (ur.).
Rijeka: Zambelli, Rijeka, 2000. str. 202-207 (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso))


CROSBI ID: 39805 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Usluga prehrane u zdravstvenom turizmu
(Food Service Offer in Health Tourism)

Autori
Cerović, Zdenko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo

Izvornik
Zdravstveni turizam za 21. stoljeće / Rožanić, Igor - Rijeka : Zambelli, Rijeka, 2000, 202-207

Skup
Zdravstveni turizam za 21. stoljeće

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 19.06.2000. - 21.06.2000

Vrsta sudjelovanja
Ostalo

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
organizacija; ponude jela; mediteranska kuhinja; turistička potrošnja
(organisation of food offer; Mediterranean cuisine; tourist consumption)

Sažetak
Turista kao građanin postindustrijske revolucije promijenio je svoj tradicionalni način života i prehrane, traži ispunjenje svojih motiva i potreba. Opterećenje suvremenih ljudi ogleda se u uvjetima psiholoških stresova i opterećenja koji izazivaju promjene u načinu života, metabolizmu, prehrani, odmoru i zabavi. Suvremeni čovjek-turista traži kvantitativno manje hrane,ali mora biti prezentirana, ponuđena i prigotovljena na zdravi način, pri tom ambijent mora biti primjeren vrsti hrane i motivima koji su doveli turistu u određenu destinaciju.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
116002

Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija

Profili:

Avatar Url Zdenko Cerović (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Cerović, Zdenko
Usluga prehrane u zdravstvenom turizmu // Zdravstveni turizam za 21. stoljeće / Rožanić, Igor (ur.).
Rijeka: Zambelli, Rijeka, 2000. str. 202-207 (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso))
Cerović, Z. (2000) Usluga prehrane u zdravstvenom turizmu. U: Rožanić, I. (ur.)Zdravstveni turizam za 21. stoljeće.
@article{article, author = {Cerovi\'{c}, Zdenko}, editor = {Ro\v{z}ani\'{c}, I.}, year = {2000}, pages = {202-207}, keywords = {organizacija, ponude jela, mediteranska kuhinja, turisti\v{c}ka potro\v{s}nja}, title = {Usluga prehrane u zdravstvenom turizmu}, keyword = {organizacija, ponude jela, mediteranska kuhinja, turisti\v{c}ka potro\v{s}nja}, publisher = {Zambelli, Rijeka}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Cerovi\'{c}, Zdenko}, editor = {Ro\v{z}ani\'{c}, I.}, year = {2000}, pages = {202-207}, keywords = {organisation of food offer, Mediterranean cuisine, tourist consumption}, title = {Food Service Offer in Health Tourism}, keyword = {organisation of food offer, Mediterranean cuisine, tourist consumption}, publisher = {Zambelli, Rijeka}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font