Pregled bibliografske jedinice broj: 39805
Usluga prehrane u zdravstvenom turizmu
Usluga prehrane u zdravstvenom turizmu // Zdravstveni turizam za 21. stoljeće / Rožanić, Igor (ur.).
Rijeka: Zambelli, Rijeka, 2000. str. 202-207 (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso))
CROSBI ID: 39805 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Usluga prehrane u zdravstvenom turizmu
(Food Service Offer in Health Tourism)
Autori
Cerović, Zdenko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo
Izvornik
Zdravstveni turizam za 21. stoljeće
/ Rožanić, Igor - Rijeka : Zambelli, Rijeka, 2000, 202-207
Skup
Zdravstveni turizam za 21. stoljeće
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 19.06.2000. - 21.06.2000
Vrsta sudjelovanja
Ostalo
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
organizacija; ponude jela; mediteranska kuhinja; turistička potrošnja
(organisation of food offer; Mediterranean cuisine; tourist consumption)
Sažetak
Turista kao građanin postindustrijske revolucije promijenio je svoj tradicionalni način života i prehrane, traži ispunjenje svojih motiva i potreba. Opterećenje suvremenih ljudi ogleda se u uvjetima psiholoških stresova i opterećenja koji izazivaju promjene u načinu života, metabolizmu, prehrani, odmoru i zabavi. Suvremeni čovjek-turista traži kvantitativno manje hrane,ali mora biti prezentirana, ponuđena i prigotovljena na zdravi način, pri tom ambijent mora biti primjeren vrsti hrane i motivima koji su doveli turistu u određenu destinaciju.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Projekti:
116002
Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija
Profili:
Zdenko Cerović
(autor)