Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 394794

Napici na bazi sojinog mlijeka


Stančić, Angela
Napici na bazi sojinog mlijeka, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 394794 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Napici na bazi sojinog mlijeka
(Beverages on base of soymilk)

Autori
Stančić, Angela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
16.07

Godina
2008

Stranica
21

Mentor
Božanić, Rajka

Ključne riječi
soja; sojino mlijeko; fermentirani napitci; napitci od sojinog mlijeka
(soy; soymilk; fermented beverages; beverages made of soymilk)

Sažetak
Ovaj rad sadrži pregled sastojaka sojinog mlijeka. Soja i proizvodi od soje poznati su po njihovom povoljnom utjecaju na ljudsko zdravlje, a to isto vrijedi i za sojino mlijeko. Postoje mnogi proizvodi od soje te napitci na bazi sojinog mlijeka što uključuje obično sojino mlijeko, sojino mlijeko slično kravljem te ostale napitke od soje. Fermentirani napitci pokazuju veći povoljan zdravstveni učinak, jer se fermentacijom njihovo antioksidacijsko djelovanje povećava, te su lakše probavljivi od nefermentiranih napitaka. Sojino mlijeko može biti vrlo dobra zamjena za obično kravlje mlijeko jer ne sadrži kolesterol, a sadrži sve esencijalne aminokiseline u povoljnom omjeru. Sojino mlijeko ne sadrži laktozu, što je velika prednost pred kravljim mlijekom jer ga mogu konzumirati i ljudi koji su laktoza netolerantni ili su alergični na neke od proteina kravljeg mlijeka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0000000-0443 - Slatki i fermentirani proizvodi na bazi sirutke i sojinog mlijeka

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Rajka Božanić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Stančić, Angela
Napici na bazi sojinog mlijeka, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Stančić, A. (2008) 'Napici na bazi sojinog mlijeka', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Stan\v{c}i\'{c}, Angela}, year = {2008}, pages = {21}, keywords = {soja, sojino mlijeko, fermentirani napitci, napitci od sojinog mlijeka}, title = {Napici na bazi sojinog mlijeka}, keyword = {soja, sojino mlijeko, fermentirani napitci, napitci od sojinog mlijeka}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Stan\v{c}i\'{c}, Angela}, year = {2008}, pages = {21}, keywords = {soy, soymilk, fermented beverages, beverages made of soymilk}, title = {Beverages on base of soymilk}, keyword = {soy, soymilk, fermented beverages, beverages made of soymilk}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font