Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 394755

Razlika sastava i karakteristika kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka


Smola, Ivan
Razlika sastava i karakteristika kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 394755 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Razlika sastava i karakteristika kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka
(Differences in composition and characteristics of cow's, goat's and ewe's milk)

Autori
Smola, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
15.09

Godina
2008

Stranica
22

Mentor
Božanić, Rajka

Ključne riječi
mlijeko; organoleptička i kemijska svojstva; zdravstvena vrijednost
(milk; sensory parameters; chemical properties; therapeutic values)

Sažetak
Proizvodnja mlijeka u svijetu ima izuzetan proizvodno gospodarski značaj jer je u funkciji proizvodnje ljudske hrane i prehrane stanovništva. Mlijeko se dobiva od krava, bivola, ovaca, koza, deva i kobila, a dominantno je kravlje mlijeko. U radu je provedena usporedba glavnih sastojaka mlijeka, navedene su njihove razlike i sličnosti. Istaknuta je zdravstvena vrijednost i hranidbena vrijednost sve tri vrste mlijeka te najpoznatiji proizvodi.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0000000-0443 - Slatki i fermentirani proizvodi na bazi sirutke i sojinog mlijeka

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Rajka Božanić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Smola, Ivan
Razlika sastava i karakteristika kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Smola, I. (2008) 'Razlika sastava i karakteristika kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Smola, Ivan}, year = {2008}, pages = {22}, keywords = {mlijeko, organolepti\v{c}ka i kemijska svojstva, zdravstvena vrijednost}, title = {Razlika sastava i karakteristika kravljeg, kozjeg i ov\v{c}jeg mlijeka}, keyword = {mlijeko, organolepti\v{c}ka i kemijska svojstva, zdravstvena vrijednost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Smola, Ivan}, year = {2008}, pages = {22}, keywords = {milk, sensory parameters, chemical properties, therapeutic values}, title = {Differences in composition and characteristics of cow's, goat's and ewe's milk}, keyword = {milk, sensory parameters, chemical properties, therapeutic values}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font