Pregled bibliografske jedinice broj: 394755
Razlika sastava i karakteristika kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka
Razlika sastava i karakteristika kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 394755 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Razlika sastava i karakteristika kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka
(Differences in composition and characteristics of cow's, goat's and ewe's milk)
Autori
Smola, Ivan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
15.09
Godina
2008
Stranica
22
Mentor
Božanić, Rajka
Ključne riječi
mlijeko; organoleptička i kemijska svojstva; zdravstvena vrijednost
(milk; sensory parameters; chemical properties; therapeutic values)
Sažetak
Proizvodnja mlijeka u svijetu ima izuzetan proizvodno gospodarski značaj jer je u funkciji proizvodnje ljudske hrane i prehrane stanovništva. Mlijeko se dobiva od krava, bivola, ovaca, koza, deva i kobila, a dominantno je kravlje mlijeko. U radu je provedena usporedba glavnih sastojaka mlijeka, navedene su njihove razlike i sličnosti. Istaknuta je zdravstvena vrijednost i hranidbena vrijednost sve tri vrste mlijeka te najpoznatiji proizvodi.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0000000-0443 - Slatki i fermentirani proizvodi na bazi sirutke i sojinog mlijeka
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Rajka Božanić
(mentor)