Pregled bibliografske jedinice broj: 394307
Procesi konzerviranja hrane-Novi postupci
Procesi konzerviranja hrane-Novi postupci // Procesi konzerviranja hrane-Novi postupci / Herceg, Zoran (ur.).
Zagreb: Golden marketing - Tehnička knjiga, 2009. str. 1-147
CROSBI ID: 394307 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Procesi konzerviranja hrane-Novi postupci
(Food preservation- New methods)
Autori
Herceg, Zoran ; Režek Jambrak, Anet ; Rimac Brnčić, Suzana ; Krešić, Greta
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, ostalo
Knjiga
Procesi konzerviranja hrane-Novi postupci
Urednik/ci
Herceg, Zoran
Izdavač
Golden marketing - Tehnička knjiga
Grad
Zagreb
Godina
2009
Raspon stranica
1-147
ISBN
978-953-212-371-5
Ključne riječi
konzerviranje hrane, novi postupci
(food preservation, emerging technologies)
Sažetak
Težište udžbenika je na novim tehnološkim postupcima kojii trebaju optimalno očuvati nutritivna i organoleptička svojstva hrane u što duljem vremenskom razdoblju. Knjiga je pouzdan izvor informacija i za stručnjake i za institucije u prehrambenoj industriji koji su posredno ili neposredno vezani za proizvodnju i prometovanje prehrambenih proizvoda
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0580696-2533 - Nove tehnike procesiranja u proizvodnji funkcionalne hrane (Lelas, Vesna, MZOS ) ( CroRIS)
113-0000000-0548 - Prehrana i životne navike u očuvanju zdravlja (Mandić, Milena, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Suzana Rimac Brnčić
(autor)
Greta Krešić
(autor)
Zoran Herceg
(autor)
Anet Režek Jambrak
(autor)