Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 39173

Kemijski sastav i hranjiva vrijednost energetskih i proteinskih krmiva Republike Hrvatska


Kiš, Goran; Grbeša, Darko
Kemijski sastav i hranjiva vrijednost energetskih i proteinskih krmiva Republike Hrvatska // Međunarodno savjetovanje Krmiva ´99 / s.n. (ur.).
Zagreb, 1999. str. 00-00 (predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)


CROSBI ID: 39173 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kemijski sastav i hranjiva vrijednost energetskih i proteinskih krmiva Republike Hrvatska
(Chemical composition and nutritive value of energetic and protein feed in Republic of Croatia)

Autori
Kiš, Goran ; Grbeša, Darko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni

Skup
Međunarodno savjetovanje Krmiva ´99

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 09.06.1999. - 11.06.1999

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
krepka krmiva; varijabilnost; standardi; kvalitativna distribucija

Sažetak
Kemijski sastav i hranjiva vrijednost energetskih i proteinskih krmiva analizirana je u labolatoriju Zavodu za hranidbu domaćih životinja Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Analizirana su krmiva koja se koriste u Republici Hrvatskoj u periodu 1991.-1998. Uzorak od 1295 energetskih i proteinskih krmiva nakon analize (AOAC 1990.) uspoređen je sa standardom (engleski, njemački i francuski), te je utvrđena distribucija krmiva određene kvalitete s odstupanjima dozvoljenim Pravilnikom o kakvoći stočne hrane Republike Hrvatske (N.N. 26/98) (u daljnjem tekstu: Pravilnik). Najvažniji sastojak krmiva surovi protein (SP) analiziran je kod svih krmiva. Kod nekih su krmiva uočene manje vrijednosti od standarda, naročito nakon 1994. godine kada sadržaj SP značajnije opada kod svih krmiva, proizvedenih u RH. Kvalitativna distribucija krmiva uvjetno zadovoljava dok je nepovoljna kod sojine i repičine sačme, te mesnog (mesno-koštano) brašna kod kojih je veći udio uzoraka s vrijednostima manjim od dopuštenih Pravilnikom.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Darko Grbeša (autor)

Avatar Url Goran Kiš (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kiš, Goran; Grbeša, Darko
Kemijski sastav i hranjiva vrijednost energetskih i proteinskih krmiva Republike Hrvatska // Međunarodno savjetovanje Krmiva ´99 / s.n. (ur.).
Zagreb, 1999. str. 00-00 (predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)
Kiš, G. & Grbeša, D. (1999) Kemijski sastav i hranjiva vrijednost energetskih i proteinskih krmiva Republike Hrvatska. U: s.n. (ur.)Međunarodno savjetovanje Krmiva ´99.
@article{article, author = {Ki\v{s}, Goran and Grbe\v{s}a, Darko}, year = {1999}, pages = {00-00}, keywords = {krepka krmiva, varijabilnost, standardi, kvalitativna distribucija}, title = {Kemijski sastav i hranjiva vrijednost energetskih i proteinskih krmiva Republike Hrvatska}, keyword = {krepka krmiva, varijabilnost, standardi, kvalitativna distribucija}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Ki\v{s}, Goran and Grbe\v{s}a, Darko}, year = {1999}, pages = {00-00}, keywords = {}, title = {Chemical composition and nutritive value of energetic and protein feed in Republic of Croatia}, keyword = {}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font