Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 38875

Mogu}nosti primjene podataka o potro{nji hrane i na{e sudjelovanje u DAFNE projektu


Antoni} Dega~, Katica; Kai}-Rak, Antoinette
Mogu}nosti primjene podataka o potro{nji hrane i na{e sudjelovanje u DAFNE projektu // XXVI Stru~ni skup Sekcija za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog farmaceutskog dru{tva / Sa{a Haberle (ur.).
Zagreb, 1999. str. 83-87 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 38875 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mogu}nosti primjene podataka o potro{nji hrane i na{e sudjelovanje u DAFNE projektu
(Uses of food consumption data and our collaboration in DAFNE project)

Autori
Antoni} Dega~, Katica ; Kai}-Rak, Antoinette

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
XXVI Stru~ni skup Sekcija za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog farmaceutskog dru{tva / Sa{a Haberle - Zagreb, 1999, 83-87

Skup
XXVI Stru~ni skup Sekcija za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog farmaceutskog dru{tva

Mjesto i datum
Pula, Hrvatska, 27.10.1999. - 29.10.1999

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
prehrana; potro{nja hrane; prehrambene navike
(nutrition; food consumption; dietary habits)

Sažetak
Ispitivanja potro{nje koja uklju~uju i potro{nju hrane u doma}instvima, provode se redovito u svim europskim dr`avama na reprezentativnom uzorku doma}instava. Hrvatska se uklju~ila u DAFNE projekt (Data Food Networking) koji ima za cilj oblikovanje pan-europske mre`e baza podataka o potro{nji hrane dobivenih putem nacionalnih anketa o potro{nji, a u svrhu analize podataka u pojedinim zemljama i me|usobnu usporedbu pdataka iz pojedinih zemalja sudionica. Podaci omogu}uju pra}enje kvalitete prehrane i prehrambenih navika pu~anstva, identifikaciju razlika u prehrambenim navikama i njihovo povezivanje s visoko rizi~nim skupinama populacije u svezi uzro~ne povezanosti prehrambenh navika s podacima o pobolu i smrtnosti, kao i analize o procjeni unosa aditiva i kantaminanata. Osim toga, podaci o potro{nji u doma}instvima mogu korisno poslu`iti pri izradi planova razvoja poljoprivrede i prehrambene industrije, te u marketingu prehrambenih proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita



POVEZANOST RADA


Projekti:
005601

Ustanove:
Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Profili:

Avatar Url Antoinette Kaić-Rak (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Antoni} Dega~, Katica; Kai}-Rak, Antoinette
Mogu}nosti primjene podataka o potro{nji hrane i na{e sudjelovanje u DAFNE projektu // XXVI Stru~ni skup Sekcija za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog farmaceutskog dru{tva / Sa{a Haberle (ur.).
Zagreb, 1999. str. 83-87 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Antoni} Dega~, K. & Kai}-Rak, A. (1999) Mogu}nosti primjene podataka o potro{nji hrane i na{e sudjelovanje u DAFNE projektu. U: Sa{a Haberle (ur.)XXVI Stru~ni skup Sekcija za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog farmaceutskog dru{tva.
@article{article, author = {Antoni} Dega~, Katica and Kai}-Rak, Antoinette}, year = {1999}, pages = {83-87}, keywords = {prehrana, potro{nja hrane, prehrambene navike}, title = {Mogu}nosti primjene podataka o potro{nji hrane i na{e sudjelovanje u DAFNE projektu}, keyword = {prehrana, potro{nja hrane, prehrambene navike}, publisherplace = {Pula, Hrvatska} }
@article{article, author = {Antoni} Dega~, Katica and Kai}-Rak, Antoinette}, year = {1999}, pages = {83-87}, keywords = {nutrition, food consumption, dietary habits}, title = {Uses of food consumption data and our collaboration in DAFNE project}, keyword = {nutrition, food consumption, dietary habits}, publisherplace = {Pula, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font