Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 385060

Izrada podloge za primjenu principa HACCP sustava u osiguranju kakvoće prehrambenih proizvoda na bazi soje


Barac, Ana
Izrada podloge za primjenu principa HACCP sustava u osiguranju kakvoće prehrambenih proizvoda na bazi soje, 2005., diplomski rad, Medicinski fakultet, Rijeka


CROSBI ID: 385060 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Izrada podloge za primjenu principa HACCP sustava u osiguranju kakvoće prehrambenih proizvoda na bazi soje
(Background for HACCP principles application on quality insurance of soya-based foodstuffs)

Autori
Barac, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Medicinski fakultet

Mjesto
Rijeka

Datum
27.07

Godina
2005

Stranica
32

Mentor
Koprivnjak, Olivera

Ključne riječi
HACCP; prehrambeni proizvodi na bazi soje
(HACCP; soya-based foodstuffs)

Sažetak
Principi HACCP sustava, primijenjeni su na tehnološke procese pojedinih proizvoda na bazi soje u pogonu poduzeća Anyo d.o.o. iz Klane. Radna grupa, sastavljena od autora ovog rada, zaposlenika u pogonu i stručnog suradnika, analizirala je stanje navedenih prostora te postupke osoblja s obzirom na principe dobre proizvođačke prakse, principe dobre higijenske prakse i zakonske propise koji se odnose na poslovanje s hranom. Nadalje, opisani su proizvodi i njihova upotreba, a provođenjem analize temeljene na dobroj proizvođačkoj praksi, izrađeni su dijagrami toka tehnološkog procesa za: tofu, dimljeni tofu, tofu salamu, tofu gril, soja burger i sir za namaz. U domeni primjene načela HACCP sustava, rad je bio usmjeren na rješavanje opasnosti vezanih za kakvoću proizvoda, dok opasnosti vezane uz zdravstvenu ispravnost nisu razmatrane. Odabrani su primjeri kontrolnih točaka i izrađeni tablični prikazi njihove kontrole. Slijedeći principe HACCP-a izrađena je podloga za provedbu ostalih koraka u izradi HACCP programa u pogonu za proizvodnju prehrambenih proizvoda na bazi soje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Medicinski fakultet, Rijeka

Profili:

Avatar Url Olivera Koprivnjak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Barac, Ana
Izrada podloge za primjenu principa HACCP sustava u osiguranju kakvoće prehrambenih proizvoda na bazi soje, 2005., diplomski rad, Medicinski fakultet, Rijeka
Barac, A. (2005) 'Izrada podloge za primjenu principa HACCP sustava u osiguranju kakvoće prehrambenih proizvoda na bazi soje', diplomski rad, Medicinski fakultet, Rijeka.
@phdthesis{phdthesis, author = {Barac, Ana}, year = {2005}, pages = {32}, keywords = {HACCP, prehrambeni proizvodi na bazi soje}, title = {Izrada podloge za primjenu principa HACCP sustava u osiguranju kakvo\'{c}e prehrambenih proizvoda na bazi soje}, keyword = {HACCP, prehrambeni proizvodi na bazi soje}, publisherplace = {Rijeka} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Barac, Ana}, year = {2005}, pages = {32}, keywords = {HACCP, soya-based foodstuffs}, title = {Background for HACCP principles application on quality insurance of soya-based foodstuffs}, keyword = {HACCP, soya-based foodstuffs}, publisherplace = {Rijeka} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font