Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 385019

Neke specifičnosti "meduna", medljikovca Gorskog kotara proizvedenog tijekom 2006. i 2007. godine


Ožanič, Mateja
Neke specifičnosti "meduna", medljikovca Gorskog kotara proizvedenog tijekom 2006. i 2007. godine, 2009., diplomski rad, Medicinski fakultet, Rijeka


CROSBI ID: 385019 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Neke specifičnosti "meduna", medljikovca Gorskog kotara proizvedenog tijekom 2006. i 2007. godine
(Certain Specificities of "Medun", Honeydew Honey from Gorski kotar Region Produced In 2006. and 2007.)

Autori
Ožanič, Mateja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Medicinski fakultet

Mjesto
Rijeka

Datum
16.01

Godina
2009

Stranica
52

Mentor
Koprivnjak, Olivera

Neposredni voditelj
Lušić, Dražen

Ključne riječi
"medun"; medljikovac; Gorski kotar
("medun"; honeydew honey; Gorski kotar region)

Sažetak
Prilikom izrade ovog diplomskog rada analizirano je osamnaest uzoraka meda medljikovca proizvedenih tijekom 2006. i 2007. godine. Uzorci medljikovca prikupljeni su sa područja Gorskog kotara, gdje je taj med poznatiji pod nazivom "medun". U cilju ocjene kvalitete uzoraka ispitivane su fizikalno-kemijske karakteristike (udio vode, električna provodljivost, pH, slobodna kiselost i specifično optičko zakretanje). Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda prikupljeni su podaci o meteorološkim uvjetima na području Gorskog kotara, tijekom 2006. i 2007. godine, u cilju procjene njihova utjecaja na fizikalno-kemijske karakteristike medljikovca. Budući da je ovaj med do sada bio rijetko proučavan, prikupljeni podaci mogli bi biti vrlo korisni za buduća istraživanja i karakterizaciju meduna.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Medicinski fakultet, Rijeka

Profili:

Avatar Url Dražen Lušić (mentor)

Avatar Url Olivera Koprivnjak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ožanič, Mateja
Neke specifičnosti "meduna", medljikovca Gorskog kotara proizvedenog tijekom 2006. i 2007. godine, 2009., diplomski rad, Medicinski fakultet, Rijeka
Ožanič, M. (2009) 'Neke specifičnosti "meduna", medljikovca Gorskog kotara proizvedenog tijekom 2006. i 2007. godine', diplomski rad, Medicinski fakultet, Rijeka.
@phdthesis{phdthesis, author = {O\v{z}ani\v{c}, Mateja}, year = {2009}, pages = {52}, keywords = {"medun", medljikovac, Gorski kotar}, title = {Neke specifi\v{c}nosti "meduna", medljikovca Gorskog kotara proizvedenog tijekom 2006. i 2007. godine}, keyword = {"medun", medljikovac, Gorski kotar}, publisherplace = {Rijeka} }
@phdthesis{phdthesis, author = {O\v{z}ani\v{c}, Mateja}, year = {2009}, pages = {52}, keywords = {"medun", honeydew honey, Gorski kotar region}, title = {Certain Specificities of "Medun", Honeydew Honey from Gorski kotar Region Produced In 2006. and 2007.}, keyword = {"medun", honeydew honey, Gorski kotar region}, publisherplace = {Rijeka} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font