Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 382695

Kakvoća domaćeg jabučnog octa na području Požeško-slavonske županije


Obradović, Valentina; Ergović, Maja; Jakobović, Snježana
Kakvoća domaćeg jabučnog octa na području Požeško-slavonske županije // Proceedings 19th September 2008 ; 1st International conference "Vallis aurea" Focus on:regional development / Branko Katalinić (ur.).
Zagreb: Denona, 2008. str. 701-705 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 382695 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća domaćeg jabučnog octa na području Požeško-slavonske županije
(QUALITY OF HOMEMADE APPLE VINEGAR IN POŽEŠKO – SLAVONSKA ŽUPANIJA DISTRICT)

Autori
Obradović, Valentina ; Ergović, Maja ; Jakobović, Snježana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Proceedings 19th September 2008 ; 1st International conference "Vallis aurea" Focus on:regional development / Branko Katalinić - Zagreb : Denona, 2008, 701-705

ISBN
978-953-98762-7-0

Skup
1st International conference "Vallis aurea" Focus on:regional development

Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 19.09.2008

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
jabuka; jabučno vino; jabučni ocat; octena fermentacija
(apple; apple wine; apple vinegar; acetic fermentation)

Sažetak
Mala obiteljska gospodarstva imaju vlastite sirovine za proizvodnju octa, osobito jabuke II. i III. klase koje ne postižu odgovarajuću cijenu na tržištu. Cilj ovog istraživanja je ispitati kakvoću jabučnog octa proizvedenog na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u Požeško – slavonskoj županiji. U prikupljenim uzorcima ispitivana je količina kiseline, alkohola, ekstraktivnih tvari i šećera. Najveći dio proizvođača proizvodi ocat samo za vlastite potrebe, ne postiže kakvoću koja je zakonski određena, te takav ocat nije moguće staviti na tržište. Da bi mogli ostvariti tržišnu konkurentnost potrebna je edukacija te postavljanje tehnologije proizvodnje na višu razinu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Požegi


Citiraj ovu publikaciju:

Obradović, Valentina; Ergović, Maja; Jakobović, Snježana
Kakvoća domaćeg jabučnog octa na području Požeško-slavonske županije // Proceedings 19th September 2008 ; 1st International conference "Vallis aurea" Focus on:regional development / Branko Katalinić (ur.).
Zagreb: Denona, 2008. str. 701-705 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Obradović, V., Ergović, M. & Jakobović, S. (2008) Kakvoća domaćeg jabučnog octa na području Požeško-slavonske županije. U: Branko Katalinić (ur.)Proceedings 19th September 2008 ; 1st International conference "Vallis aurea" Focus on:regional development.
@article{article, author = {Obradovi\'{c}, Valentina and Ergovi\'{c}, Maja and Jakobovi\'{c}, Snje\v{z}ana}, year = {2008}, pages = {701-705}, keywords = {jabuka, jabu\v{c}no vino, jabu\v{c}ni ocat, octena fermentacija}, isbn = {978-953-98762-7-0}, title = {Kakvo\'{c}a doma\'{c}eg jabu\v{c}nog octa na podru\v{c}ju Po\v{z}e\v{s}ko-slavonske \v{z}upanije}, keyword = {jabuka, jabu\v{c}no vino, jabu\v{c}ni ocat, octena fermentacija}, publisher = {Denona}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }
@article{article, author = {Obradovi\'{c}, Valentina and Ergovi\'{c}, Maja and Jakobovi\'{c}, Snje\v{z}ana}, year = {2008}, pages = {701-705}, keywords = {apple, apple wine, apple vinegar, acetic fermentation}, isbn = {978-953-98762-7-0}, title = {QUALITY OF HOMEMADE APPLE VINEGAR IN PO\v{Z}E\v{S}KO – SLAVONSKA \v{Z}UPANIJA DISTRICT}, keyword = {apple, apple wine, apple vinegar, acetic fermentation}, publisher = {Denona}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font