Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 381786

Određivanje mikrobiološke ispravnosti ulaznih sirovina u proizvodnji kakao-proizvoda


Adžić, Nikolina
Određivanje mikrobiološke ispravnosti ulaznih sirovina u proizvodnji kakao-proizvoda, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 381786 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje mikrobiološke ispravnosti ulaznih sirovina u proizvodnji kakao-proizvoda
(Determination of microbiological validity of input raw materials in the production of cocoa-products)

Autori
Adžić, Nikolina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
03.02

Godina
2009

Stranica
58

Mentor
Delaš, Frane

Ključne riječi
Kakao-proizvodi; mikrobiološka ispravnost; ulazne sirovine
(Cocoa-products; input materials; microbiological validity)

Sažetak
Osnovne sirovine u proizvodnji kakao - proizvoda jesu razni kakao - sastojci, šećer, mlijeko i voće. Svaka od njih je potencijalni izvor kontaminacije gotovog proizvoda te stoga ne smiju sadržavati mikroorganizme u količini većoj od vrijednosti propisanih Pravilnikom o mikrobiološkim standardima za namirnice. U radu je praćena mikrobiološka ispravnost ulaznih sirovina s ciljem nalaženja kritičnih točaka koje ugrožavaju kakvoću gotovog proizvoda. Dobiveni rezultati provedenih istraživanja pokazali su da od svih sirovina kritičnim su se pokazali orašasti plodovi.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0582184-0432 - Mikotoksini u namirnicama i krmi na području R.Hrvatske (Delaš, Frane, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Frane Delaš (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Adžić, Nikolina
Određivanje mikrobiološke ispravnosti ulaznih sirovina u proizvodnji kakao-proizvoda, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Adžić, N. (2009) 'Određivanje mikrobiološke ispravnosti ulaznih sirovina u proizvodnji kakao-proizvoda', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ad\v{z}i\'{c}, Nikolina}, year = {2009}, pages = {58}, keywords = {Kakao-proizvodi, mikrobiolo\v{s}ka ispravnost, ulazne sirovine}, title = {Odre\djivanje mikrobiolo\v{s}ke ispravnosti ulaznih sirovina u proizvodnji kakao-proizvoda}, keyword = {Kakao-proizvodi, mikrobiolo\v{s}ka ispravnost, ulazne sirovine}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ad\v{z}i\'{c}, Nikolina}, year = {2009}, pages = {58}, keywords = {Cocoa-products, input materials, microbiological validity}, title = {Determination of microbiological validity of input raw materials in the production of cocoa-products}, keyword = {Cocoa-products, input materials, microbiological validity}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font