Pregled bibliografske jedinice broj: 381786
Određivanje mikrobiološke ispravnosti ulaznih sirovina u proizvodnji kakao-proizvoda
Određivanje mikrobiološke ispravnosti ulaznih sirovina u proizvodnji kakao-proizvoda, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 381786 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje mikrobiološke ispravnosti ulaznih sirovina u proizvodnji kakao-proizvoda
(Determination of microbiological validity of input raw materials in the production of cocoa-products)
Autori
Adžić, Nikolina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
03.02
Godina
2009
Stranica
58
Mentor
Delaš, Frane
Ključne riječi
Kakao-proizvodi; mikrobiološka ispravnost; ulazne sirovine
(Cocoa-products; input materials; microbiological validity)
Sažetak
Osnovne sirovine u proizvodnji kakao - proizvoda jesu razni kakao - sastojci, šećer, mlijeko i voće. Svaka od njih je potencijalni izvor kontaminacije gotovog proizvoda te stoga ne smiju sadržavati mikroorganizme u količini većoj od vrijednosti propisanih Pravilnikom o mikrobiološkim standardima za namirnice. U radu je praćena mikrobiološka ispravnost ulaznih sirovina s ciljem nalaženja kritičnih točaka koje ugrožavaju kakvoću gotovog proizvoda. Dobiveni rezultati provedenih istraživanja pokazali su da od svih sirovina kritičnim su se pokazali orašasti plodovi.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0582184-0432 - Mikotoksini u namirnicama i krmi na području R.Hrvatske (Delaš, Frane, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Frane Delaš
(mentor)