Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 380821

Određivanje karakteristika protoka različitim prehrambenim prahovima


Zavacki, Helena
Određivanje karakteristika protoka različitim prehrambenim prahovima, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 380821 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje karakteristika protoka različitim prehrambenim prahovima
(Defining flow properties of different food powders)

Autori
Zavacki, Helena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
03.02

Godina
2009

Stranica
38

Mentor
Ingrid Bauman

Ključne riječi
praškasti materijali; značajke tečenja prahova; analizator tečenja prahova
(powder flow properties; powder flow analyzer)

Sažetak
Praškasti materijali sve se češće koriste i proizvode u prehrambenoj industriji. Ponašanje prahova prilikom raznih operacija uvjetovano je velikim brojem faktora kao što su ; osobine i sastav praha, okolina i oprema koja se koristi u prehrambenoj industriji. Kako će se pojedini praškasti materijal ponašati tijekom proizvodnje moguće je predvidjeti različitim metodama. Upotreba Powder flow analysera pripada u pouzdane metode za određivanje protoka prahova i daje nam vrijednosti važne za njihovo definiranje. Cilj ovog diplomskog rada je steći uvid u značajke tečenja praškastih materijala pomoću Powder Flow analysera tvrtke Stable Microsystem. Uz mjerenje protoka (PFSD test) napravljene su granulometrijske analiza prahova kako bi se uvidio utjecaj veličine čestica na protok materijala.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0581846-2810 - Karakterizacija i određivanje stupnja izmiješanosti praškastih materijala (Bauman, Ingrid, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ingrid Bauman (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Zavacki, Helena
Određivanje karakteristika protoka različitim prehrambenim prahovima, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Zavacki, H. (2009) 'Određivanje karakteristika protoka različitim prehrambenim prahovima', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Zavacki, Helena}, year = {2009}, pages = {38}, keywords = {pra\v{s}kasti materijali, zna\v{c}ajke te\v{c}enja prahova, analizator te\v{c}enja prahova}, title = {Odre\djivanje karakteristika protoka razli\v{c}itim prehrambenim prahovima}, keyword = {pra\v{s}kasti materijali, zna\v{c}ajke te\v{c}enja prahova, analizator te\v{c}enja prahova}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Zavacki, Helena}, year = {2009}, pages = {38}, keywords = {powder flow properties, powder flow analyzer}, title = {Defining flow properties of different food powders}, keyword = {powder flow properties, powder flow analyzer}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font