Pregled bibliografske jedinice broj: 380821
Određivanje karakteristika protoka različitim prehrambenim prahovima
Određivanje karakteristika protoka različitim prehrambenim prahovima, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 380821 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje karakteristika protoka različitim prehrambenim prahovima
(Defining flow properties of different food powders)
Autori
Zavacki, Helena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
03.02
Godina
2009
Stranica
38
Mentor
Ingrid Bauman
Ključne riječi
praškasti materijali; značajke tečenja prahova; analizator tečenja prahova
(powder flow properties; powder flow analyzer)
Sažetak
Praškasti materijali sve se češće koriste i proizvode u prehrambenoj industriji. Ponašanje prahova prilikom raznih operacija uvjetovano je velikim brojem faktora kao što su ; osobine i sastav praha, okolina i oprema koja se koristi u prehrambenoj industriji. Kako će se pojedini praškasti materijal ponašati tijekom proizvodnje moguće je predvidjeti različitim metodama. Upotreba Powder flow analysera pripada u pouzdane metode za određivanje protoka prahova i daje nam vrijednosti važne za njihovo definiranje. Cilj ovog diplomskog rada je steći uvid u značajke tečenja praškastih materijala pomoću Powder Flow analysera tvrtke Stable Microsystem. Uz mjerenje protoka (PFSD test) napravljene su granulometrijske analiza prahova kako bi se uvidio utjecaj veličine čestica na protok materijala.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0581846-2810 - Karakterizacija i određivanje stupnja izmiješanosti praškastih materijala (Bauman, Ingrid, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Ingrid Bauman
(mentor)