Pregled bibliografske jedinice broj: 377399
Korisnost polifenola u maslinovu ulju
Korisnost polifenola u maslinovu ulju // 6. Konferencija o maslinovom ulju i zdravlju
Grožnjan, Hrvatska, 2008. (predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, ostalo)
CROSBI ID: 377399 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Korisnost polifenola u maslinovu ulju
(Olive oil polyphenols benefit)
Autori
Giacometti, Jasminka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, ostalo
Skup
6. Konferencija o maslinovom ulju i zdravlju
Mjesto i datum
Grožnjan, Hrvatska, 04.10.2008. - 05.10.2008
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
maslinovo ulje; polifenoli; zdravlje
(olive oil; polyphenols; health)
Sažetak
Maslinovo ulje ekstra kakvoće nije samo gurmanska delicija već ima niz korisnih učinaka na cjelokupno zdravlje čovjeka. Fenolne tvari ili polifenoli maslinova ulja su fitokemikalije sa djelotvornim učinkom u prevenciji i zaštiti zdravlja ljudi. Predavanjem su obuhvaćena novija znanstvena saznanja učinka polifenola maslinova ulja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemija, Temeljne medicinske znanosti, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita
POVEZANOST RADA
Projekti:
062-0000000-0221 - Potencijalna primjena kakao polifenola u inhibiciji fibroze jetre
Ustanove:
Medicinski fakultet, Rijeka
Profili:
Jasminka Giacometti
(autor)