Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 375269

Mogućnosti distribucije ekološki proizvedenih poljoprivrednih proizvoda na turističko tržište Istre


Težak, Ana; Bošković, Desimir; Luk, Ninoslav
Mogućnosti distribucije ekološki proizvedenih poljoprivrednih proizvoda na turističko tržište Istre // VIII. Međunarodni znanstveni skup "Poslovna logistika u suvremenom menadžmentu" / Segetlija, Zdenko ; Karić, Marijan (ur.).
Osijek: Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008. str. 297-312 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 375269 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mogućnosti distribucije ekološki proizvedenih poljoprivrednih proizvoda na turističko tržište Istre
(Organic food distribution possibilities: case of Istrian tourism market)

Autori
Težak, Ana ; Bošković, Desimir ; Luk, Ninoslav

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
VIII. Međunarodni znanstveni skup "Poslovna logistika u suvremenom menadžmentu" / Segetlija, Zdenko ; Karić, Marijan - Osijek : Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008, 297-312

ISBN
978-953-253-052-0

Skup
VIII. Međunarodni znanstveni skup "Poslovna logistika u suvremenom menadžmentu"

Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 12.11.2008

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
ekološki proizvedeni poljoprivredni proizvodi; distribucija; Istra; turistička potrošnja; turističko tržište
(organic food; distribution; Istria; tourism consumption; tourism market)

Sažetak
Porastom ekološke svijesti i sve većom brigom o zdravlju kod većine potrošača dolazi do porasta potražnje za ekološki proizvedenom hranom. U svijetu se povećava broj ukupnih poljoprivrednih površina koje se koriste za ekološku proizvodnju te se taj iznos procjenjuje na, u prosjeku, oko 10% od ukupno raspoloživih poljoprivrednih površina. Tržište ekološki proizvedenih poljoprivrednih proizvoda, kako u Hrvatskoj tako i u Istri, je tek u razvitku. Ovim radom će se pokušati istražiti mogućnosti distribucije ekološki proizvedenih poljoprivrednih proizvoda na turističko tržište Istre. Prikazani podaci dobiveni su istraživanjem kanala distribucije, koje je provedeno u sklopu istraživanja Tržišnih mogućnosti razvoja ekološke poljoprivrede u Istri. Radom će biti prikazano da li već postoje objekti koji su specijalizirani za ekološki proizvedenu hranu u Istri, da li su objekti turističke ponude Istre zainteresirani za plasman ekološki proizvedene hrane, koliko su općenito informirani o specifičnostima ekološke proizvodnje u odnosu na konvencionalnu proizvodnju. Polazište rada je istraživanje provedeno 2007. nad turistima u priobalju Istre koje je kao jedan od ciljeva imalo ispitivanje stavova i preferencija turista za ekološki proizvedenom hranom. Tim istraživanje je dokazano kako ta zainteresiranost postoji, ali da je ponuda ekološki proizvedene hrane nezadovoljavajuća. Korištene će biti metoda anketiranja, metoda intervjuiranja i metoda kompilacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
147-1470497-3034 - Valorizacija selektivnih oblika turizma u održivom razvitku ruralnih prostora (Ružić, Pavlo, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč


Citiraj ovu publikaciju:

Težak, Ana; Bošković, Desimir; Luk, Ninoslav
Mogućnosti distribucije ekološki proizvedenih poljoprivrednih proizvoda na turističko tržište Istre // VIII. Međunarodni znanstveni skup "Poslovna logistika u suvremenom menadžmentu" / Segetlija, Zdenko ; Karić, Marijan (ur.).
Osijek: Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008. str. 297-312 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Težak, A., Bošković, D. & Luk, N. (2008) Mogućnosti distribucije ekološki proizvedenih poljoprivrednih proizvoda na turističko tržište Istre. U: Segetlija, Z. & Karić, M. (ur.)VIII. Međunarodni znanstveni skup "Poslovna logistika u suvremenom menadžmentu".
@article{article, author = {Te\v{z}ak, Ana and Bo\v{s}kovi\'{c}, Desimir and Luk, Ninoslav}, year = {2008}, pages = {297-312}, keywords = {ekolo\v{s}ki proizvedeni poljoprivredni proizvodi, distribucija, Istra, turisti\v{c}ka potro\v{s}nja, turisti\v{c}ko tr\v{z}i\v{s}te}, isbn = {978-953-253-052-0}, title = {Mogu\'{c}nosti distribucije ekolo\v{s}ki proizvedenih poljoprivrednih proizvoda na turisti\v{c}ko tr\v{z}i\v{s}te Istre}, keyword = {ekolo\v{s}ki proizvedeni poljoprivredni proizvodi, distribucija, Istra, turisti\v{c}ka potro\v{s}nja, turisti\v{c}ko tr\v{z}i\v{s}te}, publisher = {Ekonomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }
@article{article, author = {Te\v{z}ak, Ana and Bo\v{s}kovi\'{c}, Desimir and Luk, Ninoslav}, year = {2008}, pages = {297-312}, keywords = {organic food, distribution, Istria, tourism consumption, tourism market}, isbn = {978-953-253-052-0}, title = {Organic food distribution possibilities: case of Istrian tourism market}, keyword = {organic food, distribution, Istria, tourism consumption, tourism market}, publisher = {Ekonomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font