Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 374977

Proizvodnja kozjeg mlijeka - varijacije količina i sastava u toku laktacije


Miletić, Silvija; Antunac, Neven
Proizvodnja kozjeg mlijeka - varijacije količina i sastava u toku laktacije // Poljoprivredna znanstvena smotra, 76-77 (1987), 91-101 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 374977 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja kozjeg mlijeka - varijacije količina i sastava u toku laktacije
(Goats milk production - variations in milk yields and composition during lactation)

Autori
Miletić, Silvija ; Antunac, Neven

Izvornik
Poljoprivredna znanstvena smotra (0370-0291) 76-77 (1987); 91-101

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
kozje mlijeko; laktacija; količine i sastav mlijeka; točka ledišta
(goat milk; lactation; yields and composition of milk; freezing point)

Sažetak
Jednogodišnje istraživanje mogućnosti intenziviranja kozarske proizvodnje individualnog sektora u uvjetima kooperacije odnosilo se na utvrđivanje proizvodnih karakteristika (mliječnosti) importiranih alpina koza te domaće balkanske i križanki domaće balkanske i sanske koze. Prosječna dnevna količina mlijeka proizvedena od 3. do 8. mjeseca laktacije koza alpina pasmine kretala se od 0, 740 do 1, 250 ; balkanske koze od 0, 890 do 1, 280 i križanaca od 0, 784 do 1, 3 L. Prosječne količine sastojaka mlijeka dostigle su istim redom ove vrijednosti: suha tvar 11, 74 ; 11, 85 i 12, 24 %, mliječna mast 3, 63 ; 3, 63 i 3, 78 % ; proteini 2, 86 ; 2, 94 i 3, 19 % ; laktoza 4, 34 ; 4, 53 i 4, 40 % ; mliječni pepeo 0, 767 ; 0, 763 i 0, 797 % ; stupanj kiselosti 6, 48 ; 6, 67 i 7, 33 SH te točka ledišta mlijeka (-0, 542), (-0, 543) i (-0, 545) C.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Neven Antunac (autor)

Avatar Url Silvija Miletić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Miletić, Silvija; Antunac, Neven
Proizvodnja kozjeg mlijeka - varijacije količina i sastava u toku laktacije // Poljoprivredna znanstvena smotra, 76-77 (1987), 91-101 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Miletić, S. & Antunac, N. (1987) Proizvodnja kozjeg mlijeka - varijacije količina i sastava u toku laktacije. Poljoprivredna znanstvena smotra, 76-77, 91-101.
@article{article, author = {Mileti\'{c}, Silvija and Antunac, Neven}, year = {1987}, pages = {91-101}, keywords = {kozje mlijeko, laktacija, koli\v{c}ine i sastav mlijeka, to\v{c}ka ledi\v{s}ta}, journal = {Poljoprivredna znanstvena smotra}, volume = {76-77}, issn = {0370-0291}, title = {Proizvodnja kozjeg mlijeka - varijacije koli\v{c}ina i sastava u toku laktacije}, keyword = {kozje mlijeko, laktacija, koli\v{c}ine i sastav mlijeka, to\v{c}ka ledi\v{s}ta} }
@article{article, author = {Mileti\'{c}, Silvija and Antunac, Neven}, year = {1987}, pages = {91-101}, keywords = {goat milk, lactation, yields and composition of milk, freezing point}, journal = {Poljoprivredna znanstvena smotra}, volume = {76-77}, issn = {0370-0291}, title = {Goats milk production - variations in milk yields and composition during lactation}, keyword = {goat milk, lactation, yields and composition of milk, freezing point} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font