Pregled bibliografske jedinice broj: 371934
Utjecaj prehrane na sastav masnih kiselina i lipidnu peroksidaciju u jetri Balb/C miševa
Utjecaj prehrane na sastav masnih kiselina i lipidnu peroksidaciju u jetri Balb/C miševa, 2006., diplomski rad, Medicinski fakultet, Rijeka
CROSBI ID: 371934 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj prehrane na sastav masnih kiselina i lipidnu peroksidaciju u jetri Balb/C miševa
(Nutritive effect on fatty acid composition and lipid peroxidation in the liver of Balb/C mice)
Autori
Tota, Dalibor
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Medicinski fakultet
Mjesto
Rijeka
Datum
22.12
Godina
2006
Stranica
33
Mentor
Domitrović, Robert
Ključne riječi
maslinovo ulje; kukuruzno ulje; masne kiseline; lipidna peroksidacija
(olive oil; corn oil; fatty acids; lipid peroxidation)
Sažetak
Prehrana maslinovim i kukuruznim uljem, koja sadrže pretežno oleinsku, odnosno linolnu kiselinu, odražava promjenu u sadržaju tih masnih kiselina u jetri. U prehrani obogaćenoj kukuruznim uljem, u kojem prevladava C18:2, pronađena je najveća količina TBARS-a, odnosno lipidna peroksidacija je bila najizraženija.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Temeljne medicinske znanosti
POVEZANOST RADA