Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 371407

Utjecaj temperature i vremena prženja paniranog pilećeg mesa na moć upijanja ulja


Grugan, Silvija
Utjecaj temperature i vremena prženja paniranog pilećeg mesa na moć upijanja ulja, 2008., diplomski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 371407 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj temperature i vremena prženja paniranog pilećeg mesa na moć upijanja ulja
(Effect of temperature and frying time of batterd chicken meet on oil absorption capacity)

Autori
Grugan, Silvija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
15.02

Godina
2008

Stranica
44

Mentor
Ježek, Damir

Ključne riječi
apsorpcija ulja; ekstrudirano kukuruzno brašno; Fibrex; panada; pektin; rižin škrob; temperatura; vrijeme
(batters; extruded corn flour; Fibrex; oil absorption; rice starch; temperature; time)

Sažetak
U radu je određena količina ulja kod 36 različitih smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda. Ispitivan je utjecaj ekstrudiranog kukuruznog brašna, dvije vrste rižinog škroba, pektina, Fibrexa, te temperature i vremena na moć upijanja ulja. Istraživanje je pokazalo da su smjese samo s jednom vrstom rižinog škroba (AX-F-GP) upile više ulja od onih s obje vrste rižinog škroba (AX-F-GP i XS-F-GP). Također smjese koje sadrže Fibrex upile su manje ulja od onih s pektinom. Istraživanje je također pokazalo da se prženjem uzoraka 8 minuta upilo više ulja nego prženjem 6 minuta.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
06/08



POVEZANOST RADA


Projekti:
(058-0581846-0422)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Ježek (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Grugan, Silvija
Utjecaj temperature i vremena prženja paniranog pilećeg mesa na moć upijanja ulja, 2008., diplomski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
Grugan, S. (2008) 'Utjecaj temperature i vremena prženja paniranog pilećeg mesa na moć upijanja ulja', diplomski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Grugan, Silvija}, year = {2008}, pages = {44}, keywords = {apsorpcija ulja, ekstrudirano kukuruzno bra\v{s}no, Fibrex, panada, pektin, ri\v{z}in \v{s}krob, temperatura, vrijeme}, title = {Utjecaj temperature i vremena pr\v{z}enja paniranog pile\'{c}eg mesa na mo\'{c} upijanja ulja}, keyword = {apsorpcija ulja, ekstrudirano kukuruzno bra\v{s}no, Fibrex, panada, pektin, ri\v{z}in \v{s}krob, temperatura, vrijeme}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Grugan, Silvija}, year = {2008}, pages = {44}, keywords = {batters, extruded corn flour, Fibrex, oil absorption, rice starch, temperature, time}, title = {Effect of temperature and frying time of batterd chicken meet on oil absorption capacity}, keyword = {batters, extruded corn flour, Fibrex, oil absorption, rice starch, temperature, time}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font