Pregled bibliografske jedinice broj: 371407
Utjecaj temperature i vremena prženja paniranog pilećeg mesa na moć upijanja ulja
Utjecaj temperature i vremena prženja paniranog pilećeg mesa na moć upijanja ulja, 2008., diplomski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 371407 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj temperature i vremena prženja paniranog pilećeg mesa na moć upijanja ulja
(Effect of temperature and frying time of batterd chicken meet on oil absorption capacity)
Autori
Grugan, Silvija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
15.02
Godina
2008
Stranica
44
Mentor
Ježek, Damir
Ključne riječi
apsorpcija ulja; ekstrudirano kukuruzno brašno; Fibrex; panada; pektin; rižin škrob; temperatura; vrijeme
(batters; extruded corn flour; Fibrex; oil absorption; rice starch; temperature; time)
Sažetak
U radu je određena količina ulja kod 36 različitih smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda. Ispitivan je utjecaj ekstrudiranog kukuruznog brašna, dvije vrste rižinog škroba, pektina, Fibrexa, te temperature i vremena na moć upijanja ulja. Istraživanje je pokazalo da su smjese samo s jednom vrstom rižinog škroba (AX-F-GP) upile više ulja od onih s obje vrste rižinog škroba (AX-F-GP i XS-F-GP). Također smjese koje sadrže Fibrex upile su manje ulja od onih s pektinom. Istraživanje je također pokazalo da se prženjem uzoraka 8 minuta upilo više ulja nego prženjem 6 minuta.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
06/08
POVEZANOST RADA
Projekti:
(058-0581846-0422)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Damir Ježek
(mentor)