Pregled bibliografske jedinice broj: 371391
Utjecaj različitih načina prethodne obrade na kinetiku sušenja cvjetače (Brassica oleracea var. botrytis D.C.)
Utjecaj različitih načina prethodne obrade na kinetiku sušenja cvjetače (Brassica oleracea var. botrytis D.C.), 2001., diplomski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 371391 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj različitih načina prethodne obrade na kinetiku sušenja cvjetače (Brassica oleracea var. botrytis D.C.)
(Effect of different pretreatments on drying kinetics of cauliflower (Brasica oleracea var. botrytis D.C.))
Autori
Režek, Gordana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
25.09
Godina
2001
Stranica
44
Mentor
Ježek, Damir
Ključne riječi
cvjetača; sušenje infracrvenim zračenjem; blanširanje; matematički model
(cauliflower; IR-drying; blanching; mathematical model)
Sažetak
Da bi proizvodi zadržali organoleptička i nutritivna svojstva u najvećem obimu nameće se zahtjev za ekonomičnim tehnološkim postupcima kojima bi se dobili takvi proizvodi. U tu svrhu se primjenjuju različiti postupci konzerviranja, uz adekvatno skladištenje, transport i distribuciju. Zadatak ovog rada jest istražiti utjecaj različitih temperaturnih režima i preliminarne obrade na kinetiku sušenja cvjetače te prikazati ovisnost vlažnosti materijala o vremenu sušenja pomoću odabranog matematičkog modela.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
81/01